După majorarea de capital de la MedLife, fondatorii din familia Marcu scad la o deținere sub 50%

După majorarea de capital de la MedLife, fondatorii din familia Marcu scad la o deținere sub 50%

Sursa foto: Mamakestudio / dreamstime.com

scris 29 dec 2017

Operațiunea de piață prin care furnizorul de servicii medicale MedLife a ridicat 67,5 milioane lei, prin emisiune de acțiuni, a condus la diluarea majoritarilor, cei 3 membri ai familiei Marcu păstrând o participație de numai 47,31% din capitalul social, după ce anterior deținerea era de peste 50%.

Când compania MedLife (M) se lista în luna decembrie a anului trecut la Bursa de Valori București, printr-o ofertă pentru 44% din acțiunile liderului din piața de servicii medicale, părea că demersul reprezintă mai degrabă o concesie făcută minoritarilor de la fondul de investiții V4C astern Europe Holding V Limited, moștenitorul diviziei de asset management a Societe Generale și IFC, parte a grupului Băncii Mondiale, pentru a ieși din acționariat.

Operațiunea de majorare a capitalului social realizată la sfârșitul acestui an arată că MedLife nu numai că dorește să folosească bursa pentru atragerea de finanțare, dar fondatorii companiei chiar sunt dispuși să deschidă total compania către investitorii de portofoliu, diluându-și participația sub 50%.

Dezvoltatorul imobiliar Impact a atras peste 12 milioane euro de pe bursă, dar sub jumătate față de țintă. Banii se duc în Luxuria Domenii Residences, proiectul anunțat luna trecută de Profit.ro CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul imobiliar Impact a atras peste 12 milioane euro de pe bursă, dar sub jumătate față de țintă. Banii se duc în Luxuria Domenii Residences, proiectul anunțat luna trecută de Profit.ro

Acum, însă, Mihaela Gabriela Marcu și fiii acesteia, Mihail și Nicolae Marcu, au coborât la o deținere de 47,31% din capitalul social al MedLife, după ce anterior participația se ridica la 51,08%. La ultimul preț de închidere de pe bursă de 33,40 lei/acțiune, valoarea pachetelor deținute direct de familia Marcu se ridică la 349,93 milioane lei (75,24 milioane euro).

Prin majorarea de capital social operată în această lună, furnizorul de servicii medicale a atras 67,5 milioane lei, o sumă reprezentând cu puțin peste 72% față de ținta imițială pentru 93,6 milioane lei.

Cotația de piață din momentul prezent este cu 28,46% peste prețul de 26,00 lei/acțiune al ofertei publice de listare din decembrie 2016 care s-a ridicat la 309,41 milioane lei (68,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
mihail marcu
bvb
bursa
ifc
banca mondiala