Electroargeș vrea să acorde un dividend cu randament de 8%. Nu mai puțin de 9% din câștigul net de anul trecut merge către conducere

Electroargeș vrea să acorde un dividend cu randament de 8%. Nu mai puțin de 9% din câștigul net de anul trecut merge către conducere

Sursa foto: Teresa Kenney / dreamstime.com

scris 19 mar 2018

Producătorul de electrocasnice Electroargeș va distribui către acționari dividende însumând 8,37 milioane lei. Alți 1,6 milioane lei merg către șefii executivi și conducerea administrativă.

Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) a convocat pentru 27-28 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, având pe ordinea de zi inclusiv propunerea pentru distribuirea unui dividend brut de 0,1200 lei/acțiune care, calculat la nivel net raportat la prețul de închidere de ieri de pe bursă de 1,4250 lei/acțiune al titlurilor producătorului de electrocasnice, oferă acționarilor un randament de 8,00%.

Valoarea însumată a dividendelor se ridică la 8,37 milioane lei, iar 1,56 milioane lei vor merge la capitolul „alte rezerve”. Nu mai puțin de 9% din profitul net de 12,88 milioane lei obținut anul trecut, respectiv 1,6 milioane lei, ar urma să meargă ca bonusuri pentru conducere. Astfel, propunerea menționează un procent de 4,25% pentru șefii executivi și salariați, iar 4,75% către administratori pentru participarea la realizarea profitului.

EXCLUSIV Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, amânat din nou: Puterea pregătește o nouă formă a legii de înființare. Concurența a cerut prevederi antitrust CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, amânat din nou: Puterea pregătește o nouă formă a legii de înființare. Concurența a cerut prevederi antitrust

Compania și-a notificat, de asemenea, acționarii că anulează oferta publică de răscumpărare ca urmare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) luată în urmă cu 3 săptămâni. Conform dispunerii reglementatorului pieței, emitentul nu poate răscumpăra acțiuni noi până când acționarul Constantin Relative Investments care concetrează pachetele ce i-au aparținut omului de afaceri Cătălin Chelu, între timp decedat, nu realizează ofertă publică de preluare.

Societatea a trimis, de asemenea, către ASF o notă conform căreia retrage și oferta publică de preluare la producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj-Napoca (CBC). Electroargeș avea încă din luna decembrie un angajament în acest sens ca urmare a unei decizii a instanței care dispunea obligativitatea derulări unei astfel de oferte.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
bvb
bursa
dividende
asf