Emisiunea de obligațiuni de 200 milioane euro a Digi, admisă la tranzacționare pe bursa din Irlanda. Înlocuitor pentru demisionarul Bendei

Emisiunea de obligațiuni de 200 milioane euro a Digi, admisă la tranzacționare pe bursa din Irlanda. Înlocuitor pentru demisionarul Bendei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 mar 2019

Bursa de Valori din Irlanda a admis la tranzacționare obligațiunile corporative în valoare de 200 de milioane de euro ale Digi Communications plasate către investitori luna trecută. Compania a desemnat și înlocuitorul demisionarului Ioan Bendei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Digi Communications (DIGI) listează în Irlanda emisiunea de obligațiuni intermediată de Citigroup în februarie în valoare de 200 milioane euro, cu maturitate de 4 ani și care urmează să fie consolidate și încadrate în aceeași clasă a titlurillor obligatare senioare garantate existente de 350,00 milioane euro, de asemenea scadente în anul 2023. Operatorul de pieței bursiere din Irlanda a admis aceste titluri la tranzacționare.

Obligațiunile suplimentare au un randament la maturitate de 4,578%, iar veniturile brute din cadrul ofertei vor fi de 203,50 milioane euro plus dobânda capitalizată de la (inclusiv) 15 octombrie 2018 (ultima dată când a fost achitată dobânda cu privire la obligatiunile inițiale) până la 12 februarie 2019 (data plății).

Digi anunțase inițial că vrea să atragă 125 milioane euro cu o dobândă de 5%, în categoria high-yield, a companiilor cu risc ridicat, și că va iniția demersuri pentru listarea emisiunii de obligațiuni pe bursa din Irlanda, unde de asemenea a mai cotat titluri emise în anii trecuți. Citigroup va derula, într-o primă fază, un program de stabilizare a prețului acestor instrumente financiare

CONFIRMARE Valorile mobiliare din programul de răscumpărare SIF Transilvania sunt acțiuni COMCM. Acționarii - invitați să subscrie acțiuni la o firmă maculată chiar de șeful SIF3, Mihai Fercală: „Era praf și pulbere” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Valorile mobiliare din programul de răscumpărare SIF Transilvania sunt acțiuni COMCM. Acționarii - invitați să subscrie acțiuni la o firmă maculată chiar de șeful SIF3, Mihai Fercală: „Era praf și pulbere”

În același timp, compania l-a desemnat pe Dan Ioniță în poziția de administrator neexecutiv al societății. La începutul lunii februarie, Digi comunicase că Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS, a demisionat după ce era membru în board-ul companiei de peste 2 decenii.

 Dan Ioniță (40 de ani) este co-director financiar al companiei. El s-a alăturat companiei în 2007, în calitate de manager de raportare, și a fost promovat manager financiar în 2008.

Valentin Popoviciu, vicepreședinte al CA al RCS&RDS, va fi membru executiv al Consiliului, cu atribuții decizionale și de reprezentare a operatorului de comunicații.

În prezent, componența CA al RCS&RDS este următoarea: Serghei Bulgac (președinte al CA și director general), Valentin Popoviciu (vicepreședinte, membru executiv), Mihai Dinei (membru neexecutiv), Dan Ioniță (membru neexecutiv) și Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

RCS&RDS a fost înființată în 1994 sub numele Analog CATV și a început inițial activitatea ca operator de cablu TV în mai multe orașe din România. În anul 1996, ca urmare a fuziunii cu o parte a unui alt operator de cablu (Kappa), denumirea societății a devenit Romania Cable Systems (RCS).

Doi ani mai târziu, RCS a înființat o noua filială, Romania Data Systems (RDS) pentru a oferi servicii de internet, date și telefonie fixă pe piața din România.

EXCLUSIV Teodorovici confirmă: Capitalizarea suplimentară impusă fondurilor de pensii poate fi negociată dacă administratorii înțeleg să investească în domenii prioritare pentru Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teodorovici confirmă: Capitalizarea suplimentară impusă fondurilor de pensii poate fi negociată dacă administratorii înțeleg să investească în domenii prioritare pentru Guvern

În august 2005, RCS a absorbit, prin fuziune, filiala RDS și si-a schimbat denumirea în RCS&RDS. Compania a evoluat istoric atât prin dezvoltarea infrastructurii, prin achiziția unor operatori de telecomunicatii, cât si prin relații cu clienții.

Grupul furnizeaza servicii de telecomunicații pentru cablu TV (televiziune prin cablu), servicii de internet fix și mobil și date, telefonie fixă și mobilă și televiziune prin satelit direct în casă (DTH) în România, Ungaria, Spania și Italia.

Cea mai mare societate operațională din grup este RCS&RDS. Acționarul principal al Digi este RCS Management, o societate înființată în România, care este controlată prin RCS Management de Zoltan Teszari.

În 2017, RCS&RDS a raportat la Ministerul Finanțelor o cifră de afaceri de 4,227 miliarde de lei, în creștere cu 28,3% și un profit net de 294,5 milioane de lei, față de o pierdere de 59 milioane de lei în 2016.

Veniturile consolidate ale Digi au depășit pragul de 1 miliard euro în 2018, potrivit rezultatelor financiare anuale preliminare neauditate, însă cheltuielile în urcare și majorarea 2 treimi a costurilor de finanțare au redus cu 65,5% profitul net al companiei, la 21,40 milioane euro, de la 62,03 milioane euro.

Titlurile Digi Communications sunt listate la Bursa de Valori București, unde compania are o capitalizare de piață de 2,51 miliarde lei (586,16 milioane euro) la ultima cotație de închidere de 25,10 lei/acțiune, care este cu 37,25% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice de listare derulată în luna mai a anului 2017. La această cotație, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 2,80 miliarde lei (528,24 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa
obligatiuni