Fitch confirmă rating-ul municipiului Oradea la BBB minus, cu perspectivă stabilă

Fitch confirmă rating-ul municipiului Oradea la BBB minus, cu perspectivă stabilă
scris 25 mai 2019

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută și monedă locală ale municipiului Oradea la ''BBB minus'', perspectiva asociată fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

De asemenea, agenția a menținut calificativul pe termen scurt în valută la ''F3'', relatează Agerpres.ro.

Fitch se așteaptă ca performanța fiscală financiară a orașului și deficitul determinat de cheltuielile de capital să fie finanțate prin noi datorii. Sustenabilitatea datoriei rămâne solidă la acest nivel al datoriei.

Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom se apreciază cu peste 2% CITEȘTE ȘI Bursa încheie săptămâna cu o sesiune pozitivă. Acțiunile Băncii Transilvania și OMV Petrom se apreciază cu peste 2%

Pentru perioada 2020-2023, Fitch estimează că avansul veniturilor operaționale va fi în linie cu nivelul așteptat al inflației, cheltuielile operaționale vor crește cu 5%, proporția cheltuielilor de capital va rămâne la aproximativ 40% din totalul cheltuielilor.

Ratingurile municipiului Oradea sunt limitate de cele ale României (rating ''BBB minus'', cu perspectivă stabilă). Prin urmare, o îmbunătățire a calificativelor României va duce la o acțiune corespunzătoare de rating în cazul municipiului Oradea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
oradea
rating
fitch
bbb minus
confirmare