Fondurile de investiții ale diviziei de asset management a Băncii Transilvania și-au majorat deținerea la SIF Transilvania peste reperul de 5%, în ceea ce a fost prag de deținere până la promovarea noii legislații de către Parlament

Fondurile de investiții ale diviziei de asset management a Băncii Transilvania și-au majorat deținerea la SIF Transilvania peste reperul de 5%, în ceea ce a fost prag de deținere până la promovarea noii legislații de către Parlament

BT Asset Management a trecut bariera deținerii de 5% la SIF Transilvania.

scris 18 aug 2020

În urma unor achiziții recente, fondurile administrate de BT Asset Management au ajuns la o deținere de 40 milioane lei la SIF Transilvania.

Societatea cu cele mai mici active nete din structura indicelui BET-FI al fondurilor închise de investiții de la BVB și care l-a debarcat, dar cu scandal, pe fostul director de un sfert de veac Mihai Fercală, SF Transilvania (SIF3), pare a fi reintrat pe radarele investitorilor. Este ceva care s-a văzut din dinamica pe care a avut-o cotația în ultimele 3 trimestre, dar care acum se vede și în raportări.

BT Asset Management, divizia de administrare a activelor financiare care este deținută în proporție de 90% de Banca Transilvania, a realizat cumpărări recente de acțiuni cu simbolul SIF3 care i-au ridicat deținerea peste reperul de 5%, în ceea ce a fost prag de deținere până la promovarea noii legislații de către Parlament.

Activitatea în domeniul microhidrocentralelor majorează cu peste 50% afacerile Electromagnetica, dar nu ameliorează profitabilitatea CITEȘTE ȘI Activitatea în domeniul microhidrocentralelor majorează cu peste 50% afacerile Electromagnetica, dar nu ameliorează profitabilitatea

Astfel, BT AM, a cumpărat în ultima perioadă din piață un număr de 3,89 milioane de acțiuni SIF Transilvania, pentru care a plătit aproximativ 1,40 milioane lei. Acestea i-au ridicat deținerea la 111,15 milioane de titluri, reprezentând 5,14% din totalul titlurilor, după ce anterior avea o participație de 4,96% din acțiuni. Valoarea pachetului se ridică la 40,01 milioane lei (8,27 milioane euro).

Cumpărătorul are pentru fondurile sale un număr de aproximativ 40.000 de clienți și active în administrare de 3,80 miliarde lei (786,03 milioane euro), acționar minoritar, cu o participație de 10% fiind SF Banat Crișana (SIF1).

SIF Transilvania are un nou Directorat în frunte cu fostul președinte al Depozitarului Central Marius Moldovan, dar în prezent societatea este lovită pe deținerile sale din turism în urma blocajelor instituite de Guvern în numele luptei împotrivsa epidemiei de COVID-19. Cel mai recent, societatea Turism Felix, care operează 5 hoteluri din Băile Felix și unde SIF3 are o participație de 63,20% dn acțiuni a raportat o pierdere semestrială de 8,95 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bvb
bursa
mihai fercala
bt asset management
marius moldovan