Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, își listează la bursă emisiunea de obligațiuni scadentă în anul 2026

Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, își listează la bursă emisiunea de obligațiuni scadentă în anul 2026
scris 7 dec 2021

Grupul Autonom, specializat în închirierile auto și serviciile conexe, care a atras 48 milioane euro de la investitori, inclusiv de la BERD, listează miercuri respectivele titluri la BVB.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Maturitatea obligațiunilor aferente primei tranșe emise este de 5 ani, respectiv data scadenței va fi 23 noiembrie 2026 (AUT26E). Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) s-a implicat din nou, acum cu o finanțare de 10 milioane euro. Exercițiul de piață a fost anunțat anterior de Profit.ro.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

La finele anului 2019, Grupul Autonom și-a listat obligațiunile, unde BERD a realizat un plasament-mamut de 4,5 milioane euro.

Firma specializată în închierile auto pe termen lung, leasing operațional și servicii conexe este cel mai mare cumpărător de mașini din România, cu aproximativ 3.000 de unități pe an.

Dezvoltatorul de produse și platforme digitale Qualitance ia în calcul emiterea de obligațiuni pe bursă de până în 2,5 milioane de euro pe trei ani CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul de produse și platforme digitale Qualitance ia în calcul emiterea de obligațiuni pe bursă de până în 2,5 milioane de euro pe trei ani

Autonom Services, firmă fondată de frații Marius și Dan Ștefan, a apelat atunci la mecanismele bursiere în contextul în care deja avea acumulate datorii de mai multe tipuri însumând aproximativ 100 milioane euro. Industria în care activează solicită un consum intensiv de capital și, în Europa, finanțarea este, de asemenea, în mare parte în bonduri.

Emisiunea de obligațiuni listată la acel moment și care a avut ca investitor-ancoră Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un plasament de 4,5 milioane euro, era prezentată ca ajutând în primul rând compania să împingă maturitățile în viitor pentru datoria deja existentă, după cum modalitatea de utilizare a banilor din obligațiuni oferă flexibilitate și viteză de accesare, implicit mai puțină birocrație. Pur și simplu, nu mai trebuie ca fiecare mașină să fie înregistrată în arhiva garanțiilor mobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
autonom
obligatiuni