Indicii de pe Wall Street au închis la maxime record, după date de pe piața americană a muncii și informații privind tratamentul Pfizer pentru Covid-19

Indicii de pe Wall Street au închis la maxime record, după date de pe piața americană a muncii și informații privind tratamentul Pfizer pentru Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2021

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au urcat vineri la maxime record și au înregistrat creșteri săptămânale solide, în urma datelor de pe piața americană a muncii și a informațiilor pozitive despre un tratament experimental al Pfizer pentru Covid-19, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,56%, S&P 500 cu 0,37%, iar Nasdaq Composite cu 0,2%. S&P 500 și Nasdaq au atins niveluri record la închidere pentru a șaptea ședință consecutiv, iar Dow Jones Industrial Average a atins la rândul său un maxim record, scrie News.ro

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Cei trei indici au consemnat creșteri săptămânale pentru a cincea săptămână consecutiv. Pe ansamblul săptămânii, S&P 500 a avansat cu 2%, Dow cu 1,42%, iar Nasdaq cu 3,05%.

Potrivit Departamentului Muncii, piața muncii a crescut peste așteptări în octombrie.

Bursa a fost influențată pozitiv și de datele unui studiu clinic realizat de Pfizer, care arată că pilula sa experimentală pentru Covid-19 reduce cu 89% probabilitatea spitalizării sau deceselor la adulții care riscă să dezvolte forme gravă de boală. Acțiunile Pfizer au urcat cu circa 11%.

Acțiunile companiilor din sectorul călătoriilor au crescut în urma anunțului făcut de Pfizer, componenta sectorului companiilor aeriene în indicele S&P500 urcând cu 7%. Titlurile operatorilor de croaziere Carnival, Royal Caribbean Cruises și Norwegian Cruise au avansat cu 8%-9%.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Între sectoarele S&P 500, cele ale energiei și industriei au consemnat creșteri de 1,4% și respectiv 1%.

Singurul sector cu evoluție negativă a fost cel al sănătății, cu un declin de 1%. Știrile privind tratamentul pentru Covid-19 al Pfizer au influențat negativ acțiunile altor companii. Titlurile Merck au scăzut cu aproape 10%, iar cele ale producătorilor de vaccinuri împotriva Covid-19, cum ar fi Moderna, au coborât cu 16,6%.

Acțiunile unor companii supranumite "stay-at-home" (stai acasă) au scăzut, Zoom Video Communications  cu  6,2%, iar Netflix cu 3,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
wall street
actiuni