Mișcarea de revenire se reia la BVB după întreruperea de ieri

Mișcarea de revenire se reia la BVB după întreruperea de ieri
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 feb 2016

Indicele BET s-a apreciat cu 1,86%, aceasta fiind cea de-a opta ședință "verde" de la Bursa de Valori București din ultimele 10. Revenirea a fost de o amplitudine similară cu mișcarea descendentă de miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scăderea de ieri a fost recuperată în întregime astăzi, indicele compozit BET Plus de la București urcând cu 1,76%, în oglindă cu declinul de 1,76% al indicelui BET de cu o zi înainte. Este o reluarea a mișcării de revenire conturată de la jumătatea acestei luni și este impulsionată de parcursul piețelor externe. Astăzi indicii de la Paris și Londra aveau aprecieri de 2% sau chiar peste acest reper în timp ce indicele german DAX avea la închiderea pieței de la București un avans de 1,38%.

Indicele BET a urcat cu 1,86%, până la nivelul de 6.364,81 puncte, puțin peste închiderea de marți. Astăzi rulajul de 19,80 milioane lei (4,43 milioane lei) al pieței de acțiuni a fost cu o treime mai mic decât cel al ședinței "roșii" de ieri, în condițiile în care nu au mai fost tranzacții speciale pe piața deal.

Scăderile bursiere de la începutul anului se văd deja în activele societăților financiare de la BVB CITEȘTE ȘI Scăderile bursiere de la începutul anului se văd deja în activele societăților financiare de la BVB

Cel mai tranzacționat emitent a fost Fondul Proprietatea (FP), cu schimburi depășind cu puțin 6 milioane lei, în timp ce titlurile Băncii Transilvania (TLV) au fost marginal sub acest reper. Cele două acțiuni care au adunat două treimi din activitatea de tranzacționare de la BVB s-au apreciat cu 1,37% și 2,63%, până la prețurile de 0,738 lei/acțiune și, respectiv 2,34 lei/acțiune.

Mesaj de la banca centrală a SUA: este bine că s-au corectat acțiunile

Traiectoria intraday a indicilor a fost în permanentă urcare, iar aceștia nu au ezitat nici măcar la prefigurarea unei deschideri neconcludente a sesiunii de tranzacționare la New York Stock Exchange. Aceasta suferise miercuri o zi corectivă, după încercarea de recuperare față de ceea ce este cel mai prost început de an pentru piața de acțiuni americană din ultimii 84 ani.

Șeful Rezervei Federale Americane din Saint Louis, James Bullard, invitat astăzi la CNBC, a declarat că aceste ajustări de prețuri au fost bine-venite pentru sănătatea pieței. Dacă în continuare cotațiile ar fi urcat în ritmul ultimilor ani, atunci am fi avut un balon speculativ pe active, spune bancherul central.

Titlurile BRD Groupe Societe Generale s-au apreciat cu 1,24%, până la prețul de 9,82 lei/acțiune, pe al treilea rulaj al pieței, de 1,61 milioane lei. Cu transferuri de 1,12 milioane lei astăzi, SIF Transilvania (SIF3) continuă să fie cea mai lichidă dintre cele cinci societăți de investiții financiare listate la cota Bursei de Valori București. Astăzi, titlurile SIF Transilvania s-au apreciat cu 0,38%, până la prețul de 0,264 lei/acțiune, o dinamică sub media dată de indicele financiar BET-FI, care a urcat cu 0,79%, până la valoarea de 27.037,87 puncte.

Banca Comercială Carpatica, una dintre performerele pieței în perspectiva derulării OPP

Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și OMV Petrom (SNP), împinse în actualul trend în zone de minime, și-au reluat mișcarea de revenire, cu aprecieri de 3,19% și 2,56%, până la prețurile de 25,90 lei/acțiune și, respectiv 0,2400 lei/acțiune. Titlurile Romgaz au reușit chiar să depășească reperul unor volume echivalente cu un milion de lei. Indicele energetic BET-NG s-a apreciat cu 1,74%, în media pieței.

O activitate de tranzacționare sporită peste cea obișnuită am consemnat pe titlurile Băncii Comerciale Carpatica (BCC). Titlurile instituției de credit au crescut cu 4,00%, până la prețul de 0,1040 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi cu puțin peste 784.000 lei, în așteptarea investitorilor pentru ca Nextebank, noul acționar majoritar, să deruleze o ofertă publică de preluare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
banca transilvania
brd
romgaz
omv petrom