Operațiune majoră Digi: se împrumută cu 150 milioane euro de la un sindicat de bănci. Facilitatea de credit pe un an poate urca la 250 milioane euro

Operațiune majoră Digi: se împrumută cu 150 milioane euro de la un sindicat de bănci. Facilitatea de credit pe un an poate urca la 250 milioane euro
scris 1 aug 2019

Pentru finanțarea investiției sale din Ungaria, compania Digi Communications accesează un credit sindicalizat de la un consorțiu format din Citibank, ING Bank și UniCredit Bank. În primul trimestru, societatea din domeniul telecom a emis obligațiuni de 200 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La ultima raportare, Digi Communications (DIGI) afișa pentru data de 31 martie datorii totale de 1,69 milioarde euro, iar cheltuielile financiare ale companiei cu dobânzile pentru credite urcaseră la 32,5 milioane euro în primul trimestru din acest an. Sunt obligații de plată pe care societatea le rostogolește pentru activitatea curentă și planurile de extindere derulate.

Acum, RCS&RDS, compania operată de Digi, în calitate de împorumutat și garant inițial al DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag, subsidiara din Ungaria, unde compania a realizat o achiziție majoră în vara anului 2017, a semnat un contract pentru o facilitate de credit în valoare de 150 milioane euro, cu posibilitatea de majorare până la 250 milioane euro, cu un consorțiu de bănci cu care Digi are deja o relație de business, respective cel format din sucursala londoneză a Citibank, ING Bank și UniCredit Bank.

Facilitatea de credit este pe 12 luni, dar se poate extinde la 24 de luni, iar aceasta urmează să fie utilizată de societate și de filialele sale pentru investiții.

Blockchain, printre cei mai mari furnizori de portofele digitale, lansează o platformă ultrarapidă de tranzacționare criptomonede CITEȘTE ȘI Blockchain, printre cei mai mari furnizori de portofele digitale, lansează o platformă ultrarapidă de tranzacționare criptomonede

În primul trimestru al acestui an, Digi a emis obligațiuni în valoare de 200 milioane de euro și cu maturitate de 4 ani, intermediate de Citigroup și listate după plasamentul primar pe Bursa din Irlanda, unde sunt consolidate cu o emisiune precedentă, de 350 milioane euro.

Digi, compania înregistrată în Olanda care controlează operatorul telecom RCS&RDS din România, este listată la Bursa de Valori București din luna mai a anului 2017, iar ultimul preț de piață de 30,00 lei/acțiune, inferior cu 25% celui de listare conferă companiei o capitalizare de piață de 3,00 miliarde lei (633,77 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
bvb
bursa
citibank
ing bank
unicredit bank