PERSPECTIVE 2021: Companiile europene din tehnologie accelerează planurile de listare. Deliveroo, Klarna și Auto1, printre companiile care pregătesc oferte publice

PERSPECTIVE 2021: Companiile europene din tehnologie accelerează planurile de listare. Deliveroo, Klarna și Auto1, printre companiile care pregătesc oferte publice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 ian 2021

2021 se preconizează a fi un an benefic pentru companiile europene din tehnologie care vor să facă pasul către bursă, cu o serie de listări pregătite de lansare în contextul creșterii rapide a afacerilor din online în pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre acestea se numără Deliveroo, platforma britanică de livrări mâncare, și startup-ul suedez Klarna, cel mai valoros fintech din Europa, evaluat recent la peste 10 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Mai jos, o listă cu câteva dintre companiile europene din tehnologie estimate să lanseze oferte publice de acțiuni în 2021/2022:

Deliveroo, startup britanic înființat în urmă cu 7 ani, este așteptat să se listeze pe bursa de la Londra la începutul anului. Furnizorul de servicii de livrare alimente la domiciliu, cu peste 2.000 de angajați și operațiuni în 12 țări, ar putea fi evaluat la peste 3 miliarde de lire sterline (4,1 miliarde dolari) în urma listării, chiar dacă nu a obținut un profit anual până în prezent. Goldman Sachs și JP Morgan sunt aranjorii ofertei publice.

IPO-urile SUA au adus câștiguri impresionante în 2020, în special investitorilor instituționali. Creșteri de până la 700% CITEȘTE ȘI IPO-urile SUA au adus câștiguri impresionante în 2020, în special investitorilor instituționali. Creșteri de până la 700%

Furnizorul suedez de plăți Klarna, cu rapperul american Snoop Dogg printre acționari și devenit decacorn după cea mai recentă rundă de finanțare privată, la o evaluare de 10,65 miliarde de dolari, și-a reiterat planurile de a se lista la bursă într-un orizont de până la doi ani.

Firma de securitare cibernetică Darktrace vizează o listare pe bursa londoneză în acest an, ce va fi intermediată de băncile UBS, Jefferies Group și Berenberg. Compania britanică țintește o evaluare de 5 miliarde de dolari.

musicMagpie, marketplace pentru comerțul cu telefoane mobile și alte dispozitive electronice uzate, se pregătește, de asemenea, să se listeze la Londra în 2021, potrivit unor surse din piață. Compania britanică a declarat că analizează o serie de opțiuni “atractive” pentru a valorifica creșterea rapidă a afacerilor.

Grupul german Otto Group, printre cei mai mari retaileri din comerțul elecronic mondial, vrea să listeze subsidiara de fashion About You în prima parte a anului, într-o operațiune care ar putea evalua compania la aproximativ 3 miliarde de euro (3,65 miliarde dolari).

Retailerul britanic de carduri personalizate, cadouri și flori Moonpig analizează o listare la Londra sau Amsterdam, conform unor surse citate de Reuters.

Bursa încheie anul cu 1,7% mai jos decât în 2020, după un raliu susținut de recuperare a șocului coronavirus CITEȘTE ȘI Bursa încheie anul cu 1,7% mai jos decât în 2020, după un raliu susținut de recuperare a șocului coronavirus

Startup-ul german Auto1, lider european pe piața online de vânzări și achiziționări auto rulate, cu activități și în România, a angajat băncile Goldman Sachs, Citi și BNP Paribas în vederea unei listări la bursă, care ar putea evalua compania până la 5 miliarde de euro (aproximativ 6,1 miliarde dolari).

Platforma germană de comparare prețuri Check24 examinează o eventuală listare în 2021 sau 2022, printre alte opțiuni legate de extinderea afacerilor, conform unor surse din piață. Compania nu a comentat informația.

Distribuitorul francez de muzică Believe se pregătește să intre la bursă în acest an, vizând o evaluare de aproximativ 2 miliarde de euro (2,43 miliarde dolari).

Compania germană FlixMobility, proprietarul platformelor de servicii de mobilitate FlixBus, FlixTrain și FlixCar, cu operațiuni și în România, a organizat mai multe runde de finanțare în ultimii doi ani, în vederea extinderii activității înaintea unei potențiale listări la bursă, estimată inițial pentru 2021. Planurile companiei au fost însă date peste cap de pandemie, astfel că listarea a fost amânată până cel puțin în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
listari bursa 2021
ipo 2021
deliveroo
auto1
klarna
about you
flixbus