Prețurile petrolului - cea mai mare scădere săptămânală de la criza financiară din 2008

Prețurile petrolului - cea mai mare scădere săptămânală de la criza financiară din 2008
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2020

Prețurile petrolului au încheiat tranzacțiile de vineri în creștere, dar un război al prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia și extinderea la nivel mondial a pandemiei de Covid-19 au făcut ca prețurile să înregistreze pe ansamblul săptămânii cel mai accentuat declin de la criza financiară din 2008, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Piața a ”reacționat corect” la așteptările ca noul coronavirus să reducă cererea de petrol cu 2-3 milioane de barili pe zi, cel puțin timp de câteva săptămâni, și ca Rusia și Arabia Saudită să crească producția cu cel puțin 2 milioane de barili pe zi”, a declarat Michael Lynch, președintele Strategic Energy & Economic Research, arată news.ro.

“Acest lucru va crea stocuri imense, de 100-150 de milioane de barili pe lună”, a spus Lynch.

Dar chiar această scăderea accentuată a prețului ”pare probabil să îi încurajeze pe ruși să ofere saudiților un acord care să conducă la scădere de scurtă durată, dar puternică a producției”, a adăugat acesta.

PREMIERĂ Cumpărătorii locali de pe OPCOM au fost plătiți să achiziționeze energia electrică în exces produsă în UE CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Cumpărătorii locali de pe OPCOM au fost plătiți să achiziționeze energia electrică în exces produsă în UE

Prețul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în aprilie a crescut la New York Mercantile Exchange cu 0,7%, la 31,73 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului Brent cu livrare în luna mai a avansat cu 1,9%, la 33,85 de dolari pe baril, la ICE Futures Europe.

Pe ansamblul săptămânii, petrolul WTI a scăzut cu 23%, iar petrolul Brent cu 25%. Ambele reprezentând cele mai mari scăderi procentuale, pentru contractele pe termen de o lună, din decembrie 2008, potrivit Dow Jones Market Data.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
energie