Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, creștere de peste 6 ori a profitului. Piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului

Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, creștere de peste 6 ori a profitului. Piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 aug 2017

Producătorul de materiale de construcții Cemacon a obținut în primele 6 luni ale anului un profit brut de 5,27 milioane lei, cu 535,46% mai mare decât cel din S1 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cemacon Zalău (CEON) a realizat în primul semestru o cifră de afaceri netă de 39,42 milioane lei, marginal sub cea din perioada similară a anului trecut. Compania spune că încă de anul trecut a atins plafonul maxim de vânzări cantitative cu capacitatea celor 2 fabrici, acum concentrându-se pe creșterea calitativă. Totuși, piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului.

Compania și-a ameliorat semnificativ câștigul pretaxare EBITDA, acesta fiind de 10,15 milioane lei, cu 65,04% mai mare decât cel de 6,15 milioane lei din S1 2016. În același interval de raportare, profitul brut a urcat de peste 6 ori, la 5,27 milioane lei, de la aproape 830.000 de lei în primele 6 luni ale anului trecut.

Zentiva România își majorează profitul semestrial cu o treime. Managementul companiei are presiune din partea acționarului minoritar finlandez CITEȘTE ȘI Zentiva România își majorează profitul semestrial cu o treime. Managementul companiei are presiune din partea acționarului minoritar finlandez

La 30 iunie, activele totale ale Cemacon se ridicau la 172,71 milioane lei, în creștere cu 1,97% față de cele de sfârșitul lui 2016. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost reduse la 71,65 milioane lei, de la 73,38 milioane lei.

Cemacon, companie care a trecut în perioada de criză printr-un proces de restructurare, are un acționariat format din fondul Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief, din zona grupului bancar austriac Erste, cu o deținere de 33,00% din titluri, Dedeman SRL din Bacău al fraților Dragoș și Adrian Pavăl cu o participație de 29,00% din capitalul social și Consultanță Andrei&Andrei, cu 14,94% din titluri.

Reacția la raportarea financiară a fost pozitivă pe bursă, la ora prânzului, titlurile Cemacon atingând prețul de 0,6200 lei/acțiune în piață, nivel cu 6,53% peste referință. Volumul de tranzacționare era în echivalent peste 130.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest, care deja ar fi al 4-lea cel mai ridicat rulaj pe acest emitent din ultimele 6 luni. La respectiva cotație, capitașlizarea bursieră a companiei s-ar ridica la 70,67 milioane lei (15,50 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
dedeman
bvb
bursa
erste