Publisherul revistei Forbes se va lista la bursă prin intermediul unei fuziuni cu o companie de investiții care evaluează compania nou formată la 630 milioane de dolari

Publisherul revistei Forbes se va lista la bursă prin intermediul unei fuziuni cu o companie de investiții care evaluează compania nou formată la 630 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2021

Publisherul revistei Forbes se va lista la bursă prin intermediul unei fuziuni cu Magnum Opus Acquisition, o firmă specializată în achiziții, care evaluează compania nou formată la 630 milioane de dolari, au anunțat joi părțile implicate, operațiunea făcând parte dintr-un proces mai larg de consolidare din industria media care se desfășoară de mai multe luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Forbes este una dintre cele mai vechi companii de media din Statele Unite. Magnum Opus Acquisition este condusă de Jonathan Lin, fost director la compania Point72, a miliardarului Steven Cohen.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Acordul va permite Forbes să profite în continuare de transformarea sa digitală, a anunțat Forbes Global Media Holdings, scrie News.ro.

În timp ce veniturile generate de edițiile tipărite sunt în scădere, compania și-a dublat evenimentele live și alte francize majore, dintre care majoritatea au devenit virtuale în timpul pandemiei.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Forbes, cu sediul în Jersey City, a fost fondată în 1917 de B.C. Forbes, jurnalist de afaceri și editorialist născut în Scoția, care s-a mutat mai târziu la Johannesburg și a lucrat la un ziar sud-african condus de scriitorul britanic Edgar Wallace.

Fiul lui Forbes, Malcolm, s-a alăturat revistei în 1945. După el, revista a fost condusă de fiul său Steve Forbes, în prezent președinte și redactor-șef, care a încercat fără succes să candideze în alegerile primare republicane pentru președinția SUA în 1996 și 2000.

Compania Forbes a fost evaluată la 475 milioane de dolari, când grupul de investitori din Hong Kong, Integrated Whale Media Investments, a cumpărat o participație majoritară la aceasta, în 2014.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Forbes a fost, de asemenea, în discuții cu alți ofertanți, inclusiv un consorțiu condus de investitorul în tehnologie Michael Moe, care i-ar fi permis să rămână în proprietate privată, a informat Reuters în aprilie.

Prin acordul de fuziune cu Magnum Opus Acquisition, Forbes se alătură altor firme media, inclusiv BuzzFeed, care a convenit o fuziune în iunie, și Vox Media, care, de asemenea, urmărește o astfel de fuziune.

Semn al intensificării activităților în sectorul media, compania germană de publishing Axel Springer a anunțat joi că va achiziționa site-ul de știri politice SUA Politico.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Acordul Forbes este de așteptat să aducă încasări de 600 de milioane de dolari și include o investiție privată în acțiuni public (PIPE) de 400 de milioane de dolari.

Acționarii Forbes vor deține aproape 22% din compania combinată, presupunând că nu vor fi răscumpărate de investitorii Magnum, iar compania va rămâne cu 145 de milioane de dolari în numerar.

viewscnt
Afla mai multe despre
forbes
bursa