Sesiune dominată de indecizie la bursă. Volume acaparate de acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea

Sesiune dominată de indecizie la bursă. Volume acaparate de acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

scris 30 mar 2022

Indicii principali de la BVB s-au retras cu o treime de procent, pe o activitate de tranzacționare apropiată de media ultimilor ani.

La New York Stock Exchange am consemnat o sesiune de consolidare, în care „taurii” au susținut cotațiile pentru menținerea indicelui S&P500 deasupra nivelului de 4.600 de puncte, cele mai ridicate de la declanșarea crizei din Ucraina.

Acesta este contextul în care nici la Bursa de Valori Investitorii nu au decis să mute decisiv și au preferat să apere redutele câștigate în raliul precedentelor 3 săptămâni. Ședința a fost una neconcludentă, în top 5 tranzacționare fiind un simbol pe culoarea verde, o acțiune în staționare și 3 titluri cu deprecieri moderate.

Transgaz, a treia companie energetică de stat \ CITEȘTE ȘI Transgaz, a treia companie energetică de stat "iertată" de Guvern cu dividende de doar 50% din profit

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 46,26 milioane lei (9,35 milioane euro), asigurat în proporție de aproape jumătate de acâiunile care au marcat ultimul deceniu de tranzacționare de la Bursa de Valori București. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât cu 0,40%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, pe transferuri de 13,99 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,49%, până la prețul de 2,0650 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 8,55 milioane lei.

Închiderile au indicat un parcurs nehotărât al pieței și la nivelul indicilor: -0,29% pentru indicele compozit BET-XT, +0,14% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.259,31 puncte, -1,05% pentru indicele energetic BET-NG și -0,30% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.730,42 puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune dominată de indecizie la bursă. Volume acaparate de acțiunile Băncii Transilvania și Fondul Proprietatea

Producătorii de gaze naturale au avut o zi negativă: -0,50%, până la prețul de 39,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au cumulat schimburi de 2,85 milioane lei și -1,26%, până la prețul de 0,4710 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au adunat tranzacții de 2,59 milioane lei.

Evergent Investments distribuie dividende inclusiv din rezultatul reportat și promovează un program de răscumpărări CITEȘTE ȘI Evergent Investments distribuie dividende inclusiv din rezultatul reportat și promovează un program de răscumpărări

Tot pe segmentul energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au depreciat cu 1,34%, până la prețul de 44,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,15 milioane lei. Pe un rulaj de 2,44 milioane lei, titlurile Purcari Wineries (WINE) au staționat la prețul de 11,50 lei/acțiune.

Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile MedLife (M) care au pierdut 0,87%, până la prețul de 22,80 lei/acțiune și de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care au urcat cu 1,63%, până la prețul de 17,50 lei/acțiune. Remarcabil, a 3-a activitate de tranzacționare a zilei, în echivalent 5,94 milioane lei, am înregistrat-o în piața de obligațiuni unde titlurile de stat denominate în euro cu scadența în decembrie 2025 (R2512AE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica