SIF Banat-Crișana, acționar minoritar, cere revocarea membrilor CA al Conpet

SIF Banat-Crișana, acționar minoritar, cere revocarea membrilor CA al Conpet
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2018

Societatea de Investiții Financiare (SIF) Banat - Crișana SA, care deține 6,5 % din capitalul social al transportatorului național de țiței Conpet Ploiești, solicită revocarea membrilor Consiliului de Administrație și alegerea unui nou board din șapte membri prin aplicarea metodei votului cumulativ și stabilirea duratei mandatului administratorilor aleși la patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecție prevăzută în O.U.G. nr. 109/ 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarul minoritar a cerut astfel completarea ordinii de zi a convocatorului adunării acționarilor din 17 mai, arată news.ro.

SIF Banat – Crișana mai solicită aprobarea formei și conținutului contractului de mandat al administratorilor aleși prin metoda votului cumulativ și aprobarea desemnării reprezentantului Ministerului Energiei în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru semnarea contractelor de mandat ale administratorilor aleși prin metoda votului cumulativ.

De altfel, Conpet a încheiat pe 2 aprilie un contract cu George Butunoiu Group SRL, unul dintre cei mai mari jucători locali în domeniul recrutării de personal, în vederea selecției membrilor Consiliului de Administrație la compania de stat. Conpet nu a precizat la acea dată care este valoarea acestui contract.

Erste Bond Flexible, cel mai mare fond de investiții din România, cumpără acțiuni ale Tauron Energia, principalul distribuitor de electricitate din Polonia CITEȘTE ȘI Erste Bond Flexible, cel mai mare fond de investiții din România, cumpără acțiuni ale Tauron Energia, principalul distribuitor de electricitate din Polonia

Conpet și-a bugetat investiții de 76,62 milioane lei în acest an și estimează totodată un profit net de 60,66 milioane lei, în scădere cu 18% față de cel realizat anul trecut.
Compania estimează venituri totale de 471,7 milioane lei în acest an și cheltuieli totale de 345,5 milioane lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli aprobat luni de acționari

Compania a înregistrat anul trecut o creștere cu 3% a profitului net, până la 73,66 milioane lei.

Totodată, în perioada ianuarie – decembrie 2017, cifra de afaceri a fost de 376,66 milioane lei, înregistrând o scădere cu 1,4% față de 2016.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 58,71% din acțiuni.

Societatea are o capitalizare de 967,9 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
sif