SIF Banat Crișana majorează prețul ofertei publice la 2,50 lei/acțiune. Cotația urcă în piață instantaneu către acest reper

SIF Banat Crișana majorează prețul ofertei publice la 2,50 lei/acțiune. Cotația urcă în piață instantaneu către acest reper

Sursa foto: dreamstime.com

scris 18 sep 2017

Acțiunile SIF Banat Crișana cresc în piață cu aproape 5%, după ce emitentul a majorat la 2,50 lei/acțiune prețul ofertei publice de răscumpărare, de la 2,30 lei/acțiune.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat modificarea la prospectului ofertei publice de răscumpărare derulată de SIF Banat Crișana cu 8,70%, la 2,50 lei/acțiune, de la 2,30 lei/acțiune, conform unei notificări a emitentului către operatorul de piață BVB, după ora 14.00.

Imediat după realuarea la tranzacționare, titlurile societății au crescut cu 4,82%, chiar până la prețul de 2,50 lei/acțiune, egal cu cel al operațiunii de piață în care SIF Banat Crișana țintește achiziționarea unui număr de 20,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 3,64% din capitalul social. La noul preț, valoarea ofertei se ridică la 50,00 milioane lei (10,87 milioane euro).

Clarificare târzie, statul nu a știut să-și explice propriul Cod Fiscal: dividendele încasate de fondurile mutuale nu sunt taxate, impozitul deja plătit va fi restituit CITEȘTE ȘI Clarificare târzie, statul nu a știut să-și explice propriul Cod Fiscal: dividendele încasate de fondurile mutuale nu sunt taxate, impozitul deja plătit va fi restituit

Cu 3 ore înaintea închiderii ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, titlurile SIF Banat Crișana erau pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 2,42 milioane lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Și în momnetul anunțului operațiunii de piață al cărei intermediar este Swiss Capital, pe data de 23 august, titlurile SIF Banat Crișana au fost cele mai tranzacționate de la BVB, cu un rulaj de 5,35 milioane lei în piața reglementată și o tranzacție specială în piața deal în valoare de 25,54 milioane lei.

Prețul la care se derulează oferta și la care a ajuns acțiunea cu simbolul SIF1 și în piața secundară este cu 43,22% mai mic decât ultima valoarea unitară a activului net de 4,4028 lei/acțiune, de la sfârșitul lui august, publicată la sfârșitul săptămâniii trecute. Activul net de 2,28 miliarde lei este cu 3,64%% peste cel de 2,20 miliarde lei prins în bilanț la 30 iunie. În primele 8 luni ale anului, SIF Banat Crișana raportează un rezultat al exercițiului de 52,74 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bvb
sif banat crisana
bursa
swiss capital
sif banat crisana
rascumparare