SIF Moldova își schimbă denumirea în First Romania Capital Invest. Acționarii aprobă un dividend cu randament de 3% și un program de răscumpărări

SIF Moldova își schimbă denumirea în First Romania Capital Invest. Acționarii aprobă un dividend cu randament de 3% și un program de răscumpărări
scris 27 apr 2018

Acționarii SIF Moldova au votat schimbarea numelui societății în First Romania Capital Invest și distribuirea de dividende în valoare însumată de peste 50 milioane lei.

În încercarea de a ieși din plutonul celor 5 societăți de investiții financiare, SIF Moldova (SIF2) își schimbă denumirea. Acționarii au aprobat astăzi modificarea Actului Constitutiv al societății inclusiv în sensul dobândirii unui nou nume, respectiv First Romania Capital Invest.

Tot în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost votată și propunerea pentru derularea unui program de răscumpărări care țintește achiziția a 11 milioane acțiuni proprii, echivalentul a 1,09% din capitalul social. Prețul maxim al cumpărărilor ar urma să fie 2,5000 lei/acțiune, iar obiectivul programului îl constituie reducerea capitalului social al societății.

\ CITEȘTE ȘI "Purceii" vin plini pentru acționarii Băncii Transilvania

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a fost aprobată distribuirea unui dividend brut în valoare de 0,05 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de pe bursă, de 1,4200 lei/acțiune, poartă un randament net de 3,17%. Dacă raportăm dividendul la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) care se situează la nivelul de 1,3340 lei/acțiune reiese că investitorii care au cumpărat în ultimele 9-10 luni obțin un randament de 3,37%. În pofida votului favorabil, propunerile din Adunările Generale ale Acționarilor au fost prost primite de piață, fapt care se vede în declinul cu 8,85% al acțiunilor față de prețul de 1,5580 lei/acțiune de la publicarea convocatorului, în pofida unei piețe predominant pozitive. Și astăzi, titlurile SIF Moldova pierd peste 2%.

Dividendele au o valoare însumată de 50,65 milioane lei, data de înregistrare pentru încasarea acestora este 12 septembrie, iar data plății este 2 octombrie. La ultimul preț de pe bursă, capitalizarea de piață a SIF Moldova se ridică la 1,44 miliarde lei (306,32 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
dividende
rascumparari
fondul proprietatea