Ștefan Vuza își majorează participația la Sinterom. Ar urma să încaseze dividende de 63 milioane lei la Chimcomplex Borzești

Ștefan Vuza își majorează participația la Sinterom. Ar urma să încaseze dividende de 63 milioane lei la Chimcomplex Borzești
scris 18 oct 2021

Acționarul majoritar al companiei Sinterom Cluj-Napoca, Ștefan Vuza, a cumpărat de pe bursă acțiuni în valoare de aproximativ 175.000 de lei ale producătorului de materiale metalice.

Firmele controlate de omul de afaceri Ștefan Vuza au revenit în prim-planul Bursei de Valori București. În primul rând a atras atenția investitorilor explozia de preț a titlurilor Chimcomplex Borzești, care au atins un maxim istoric de 20,00 lei/acțiune și care, chiar și după replierea recentă, se păstrează la niveluri care conferă companiei, care a cumpărat activele de bază ale Oltchim Râmnicu-Vâlcea, o capitalizare bursieră de 4,18 miliarde lei (844,61 milioane euro).

Chimcomplex are acțiunea cu cel mai important procentaj, de 15,63%, în structura indicelui pentru piața AeRO lansat de Bursa de Valori București săptămâna trecută și, în prima zi de tranzacționare din octombrie, a consemnat sesiunea cu cele mai mari transferuri pe acest emitent, în echivalent 2,63 milioane lei.

Fondul de la Pilonul II al Allianz Țiriac și-a majorat cu 2 miliarde lei activele în prima jumătate a acestui an CITEȘTE ȘI Fondul de la Pilonul II al Allianz Țiriac și-a majorat cu 2 miliarde lei activele în prima jumătate a acestui an

Mișcările de la Chimcomplex nu sunt singulare. Vuza a raportat achiziția a aproximativ 30.000 de acțiuni ale companiei Sinterom Cluj-Napoca (SIRM), reprezentând 0,63% din capitalul social al societății. La prețul mediu de 5,7370 lei/acțiune al acestor schimburi, valoarea pachetului cumpărat este de aproape 175.000 de lei. Omul de afaceri controlează pachetul majoritar de la Sinterom prin firma Contactoare Buzău (CONQ), participația fiind de 62,75% din titluri.

Vuza ar urma să încaseze, pe data plății de 28 decembrie, prin intermediul firmei sale înregistrate în Olanda, CRC Alchemy Holding, care deține 83,35% din titlurile Chimcomplex, dividende în valoare de 63,32 milioane lei. Consiliul de Administrație al respectivului emitent a convocat pentru 9 noiembrie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, unde figurează propunerea distribuirii unui dividend cu valoare de 0,306638 lei/acțiune și randament net de 1,70%. Valoarea agregată a dividendelor de la Chimcomplex se ridică la 74,20 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
chimcomplex
bvb
bursa
stefan vuza
contactoare
sinterom
aero