Tranzacție de tip deal în valoare de 50 milioane lei cu acțiuni One United Properties

Tranzacție de tip deal în valoare de 50 milioane lei cu acțiuni One United Properties
scris 3 oct 2022

Indicele BET de la BVB a câștigat un procent și jumătate, fiind conectat la un raliu puternic din piețele financiare internaționale.

Săptămâna de tranzacționare de la Bursa de Valori București a debutat cu o sesiune pozitivă, în care tendința favorabilă a fost imprimată de parcursul piețelor dezvoltate de acțiuni. Indicele DAX40 din Germania, iar indicele Dow Jones Average Industrial au câștigat fiecare câte 2%, ceea ce a influențat închiderea „pe verde” a pieței locale.

Reflectare directă a raliului extern la BVB a fost pe certificatele de tip turbo short având ca suport indicele Dow Jones și care au adunat cel mai mare rulaj din piața reglementată, de 10,29 milioane lei. Este un simptom pentru o piață slabă în care cele mai lichide titluri românești de pe segmentul regular, cele ale Băncii Transilvania (TLV), abia au adunat schimburi de 5,17 milioane lei, pe fondul unei reveniri de 2,16% a cotației, până la prețul de 17,06 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a câștigat 2,16%, până la prețul de 11,34 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de 1,68 milioane lei.

SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei

Povestea zilei pentru piața locală s-a consumat pe piața deal unde s-a înregistrat o tranzacție specială cu 47,22 milioane acțiuni One United Properties (ONE), reprezentând 1,70% din capitalul social al companiei imobiliare. Efectuat la prețul de 1,0480 lei/acțiune, cu 9,97% sub referință, transferul s-a ridicat la 49,49 milioane lei, echivalentul a 70,28% din activitatea de 70,41 milioane lei (14,23 milioane euro) de pe piața de acțiuni. Emitentul a notificat piața săptămâna trecută că a aprobat plata primei tranșe de dividende, în valoare de 36,10 milioane lei.

Piața în ansamblu a avut un ricoșeu consistent, cu un avans de 1,40% al indicelui compozit BET-XT și cu o apreciere de 1,54%, până la nivelul de 10.803,16 puncte a indicelui reprezentativ BET care a testat la sfârșitul lunii trecute minimele anului, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacție de tip deal în valoare de 50 milioane lei cu acțiuni One United Properties

Indicele financiar BET-FI a urcat doar anemic, +0,09%, până la nivelul de 47.256,64 puncte, fiind ancorat de declinul de 0,34%, până la prețul de 1,7440 lei/acțiune, a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) care au cumulat volume echivalente cu 2,31 milioane lei.

Prin contrast, celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evolu-ia acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a supraperformat pieței, cu un câștig de 1,89%, tras în sus de saltul de 4,07%, până la prețul de 0,4350 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au adunat tranzacții de 3,86 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea