Tranzacție - Purcari atrage un fond creditat cu active de jumătate miliard dolari

Tranzacție - Purcari atrage un fond creditat cu active de jumătate miliard dolari
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 feb 2023

Compania Purcari Wineries, societate care îl are ca cel mai important acționar pe omul de afaceri modovean Victor Bostan, listată la bursa din București, a atras în acționariat un fond creditat cu active în cuantum de jumătate de miliard de dolari, fondat de un grup de avocați cu activitate în piața americană, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost pe Profit Insider

Astăzi, bursa a câștigat jumătate de procent într-o sesiune cu lichditate slabă, însă raportările indică interesul unor investitori instituționali nerezidenți.

Deși sesiunea europeană a debutat cu presiune la vânzare pe cea mai importantă bursă a ei, cea de la Frankfurt, la BVB ziua a fost pozitivă din punctul de vedere al dinamicii cotațiilor, indicii fiind trași în sus de aprecierile pe acțiunile companiilor cu capitalizare mare.

Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 1,17%, până la prețul de 0,4760 lei/acțiune, pe transferuri de 10,98 milioane lei, iar pe segmentul bancar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,60%, până la prețul de 20,10 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,36 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 2,12%, până la prețul de 14,42 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,98 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR, despre indicatorul Vektor: Anul acesta accentul se va pune pe raportarea rezultatelor financiare și calitatea acestora / Adrian Tănase, BVB: Piața noastră are potențial CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR, despre indicatorul Vektor: Anul acesta accentul se va pune pe raportarea rezultatelor financiare și calitatea acestora / Adrian Tănase, BVB: Piața noastră are potențial

Sunt mișcări care au adus un +0,43% pentru indicele compozit BET-XT și un +0,46% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.340,70, reușește să cucerească reduta maximelor ultimelor 5 luni, așa cum se vede pe graficul atașat.

Nu toată piața a fost pe tendință ascendentă. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,24%, până la prețul de 2,0500 lei/acțiune, pe o activitate de 2,52 milioane lei, ceea ce a adus o stagnare a indicelui financiar BET-FI la nivelul de 50.038,45 puncte. De asemenea, singura tranzacție specială din piața deal, în valoare de 2,02 milioane lei și efectuată pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), a fost realizată pe nivelul de referință al ședinței anterioare.

Cine sunt americanii care dețin 5% din acțiunile Purcari

Totuși, povestea zilei se consumă pe un emitent din planul secund al bursei. Titlurile Purcari Wineries (WINE) s-au aflat pe locul 2 în clasamentul lichidității, cu transferuri de 3,23 milioane lei, într-o sesiune în care cotația a avansat cu 0,55%, până la prețul de 9,14 lei/acțiune.

În acționariatul companiei a intrat astăzi, cu o deținere depășind pragul de 5%, fondul Firebird, prin Firebird Avrora Advsisors și Firebird Management LLC.

Verchere, OMV Petrom: ANRM ne-a confirmat declarația de comercialitate pentru Neptun Deep. Partenerul Romgaz susținuse că documentația ar fi fost incompletă CITEȘTE ȘI Verchere, OMV Petrom: ANRM ne-a confirmat declarația de comercialitate pentru Neptun Deep. Partenerul Romgaz susținuse că documentația ar fi fost incompletă

Fondul, lansat de un grup de avocați cu activitate în piața americană, în frunte cu Harvey Sawikin, este înregistrat în insulele Cayman și creditat cu active în administrare de aproximativ jumătate de miliard de dolari, conform unor date analizate de Profit.ro la agregatori de informații cu privire la industria fondurilor de hedging.

Firebird își axează investițiile pe spațiul ex-sovietic, dar are și vehicule financiare destinate plasamentelor în Mongolia.

Sediul de lucru al companiei este în statul american Illinois, relațiile cu investitorii sunt asigurate prin intermediul Amber Trust, iar investițiile sunt realizate prin sucursala ING Bank din Luxemburg.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
purcari