Tranzacții de doar 25 milioane lei la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania pierd încă 2 procente

Tranzacții de doar 25 milioane lei la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania pierd încă 2 procente

Sursa foto: Dzianis Rakhuba | Dreamstime.com

scris 30 sep 2022

Ultima sesiune a săptămânii de tranzacționare de pe bursa românească a fost una de revenire, însă pe volume mici.

După puseul de vânzare care a caracterizat acest sfârșit de septembrie, ultima sesiune a lunii pe bursele dezvoltate a fost una de oscilații neconcludente. Volatilitatea intraday a fost importantă, însă pe piața de capital românească reacția la această etapă de aversiune la risc a fost din nou retragerea de la tranzacționare a investitorilor.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 25,06 milioane lei (5,06 milioane euro), și acesta asigurat în proporție de peste jumătate de primii 2 emitenți. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au scăzut cu 2,00%, până la prețul de 16,70 lei/acțiune, pe transferuri de 9,77 milioane lei.

VIDEO&GRAFICE Veste bună de la Goldman Sachs: Europa are suficiente stocuri de combustibili pentru a face față unei ierni cu temperaturi la media ultimilor 10 ani. Vânt favorabil și la costuri din piețe internaționale de petrol și gaze CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFICE Veste bună de la Goldman Sachs: Europa are suficiente stocuri de combustibili pentru a face față unei ierni cu temperaturi la media ultimilor 10 ani. Vânt favorabil și la costuri din piețe internaționale de petrol și gaze

Prin contrast, titlurile OMV Petrom (SNP) au avut un salt de 4,89%, până la prețul de 0,4180 lei/acțiune, pe o activitate de 4,51 milioane lei, ceea ce a tras în sus bursa. Tabloul indicilor a fost integral „verde”: +1,00% pentru indicele compozit BET-XT, +0,24% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.213,19 puncte, +2,88% pentru indicele energetic BET-NG și +0,85% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.639,41 puncte se află pe un ricoșeu anemic din minimul anului, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tranzacții de doar 25 milioane lei la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania pierd încă 2 procente

Pe tranzacții de 2,10 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,57%, până la prețul de 1,75 lei/acțiune. Pe același segment al fondurilor închise de investiții, titlurile Evergent Investments (EVER) au urcat cu 4,12%, până la prețul de 1,2650 lei/acțiune, pe volume depășind cu puțin reperul de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
bomv petrom
fondul proprietatea
evergent investments