Un număr de 16 emitenți vor debuta miercuri pe piața AeRO

Un număr de 16 emitenți vor debuta miercuri pe piața AeRO
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2015

Un număr de 16 emitenți din diverse sectoare ale economiei vor debuta miercuri, 9 septembrie, pe piața AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq și de pe segmentul Nelistate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei 16 emitenți sunt: Faimar Baia Mare, Sticloval Vălenii de Munte, Rafinăria Astra Română Ploiești, Magazin Universal Maramureș Baia Mare, Rușca Hunedoara, Camexip Băicoi, Electrometal Timișoara, Fimaro, Cluj-Napoca, Comcereal Slobozia, Relee Mediaș, Commixt Buftea, Talc Dolomita Hunedoara, Sinter Ref Azuga, Diasfin București, Scut Bacău și Foraj Sonde Videle.

"AeRO este o nouă șansă pentru companiile care vor să folosească piața de capital în beneficiul lor și al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susținerea proiectelor, dar și pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparență, listarea pe piața reglementată", se arată într-un comunicat al BVB.

În prezent, pe piața AeRO sunt admise la tranzacționare 225 de companii, cu o capitalizare cumulată de 3,58 miliarde de lei (808,9 milioane de euro).

Piața AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acțiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al BVB. Acesta este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, poveștilor lor de creștere, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri.

Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, existent din 2010, piața AeRO, sub un concept reproiectat și reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata aero
bursa de la bucuresti