Wall Street crește, ridicată de rezultatele companiilor și listarea bitcoin. Primul fond index (ETF) legat de bitcoin

Wall Street crește, ridicată de rezultatele companiilor și listarea bitcoin. Primul fond index (ETF) legat de bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Bursa din New York a închis în creștere marți, după o sesiune dominată de rezultate corporative puternice în trimestrul trei, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones a crescut cu 0,56%, până la 35.457,31 puncte. Nasdaq, cu o puternică coloratură tehnologică, a urcat cu 0,71%, până la 15.129,09 puncte. S&P 500 a avansat cu 0,74% până la 4.519,63 puncte, apropiindu-se de maximul său la începutul lunii septembrie.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Ședința a fost animată și de primirea unui nou produs financiar pe piață, primul fond index (ETF) legat de bitcoin, scrie Hotnews.ro

Această listare a ETF ProShares, bazată pe contracte futures legate de criptomonede și autorizată pentru prima dată pe centrul financiar din New York, a reprezentat un pas simbolic important în popularizarea activelor digitale.

Introdus la 40 dolari pe acțiune, fondul BITO a închis cu un plus de 4,4% la 41,77 dolari, în timp ce Bitcoin și-a continuat creșterea paralelă în același ritm (+ 4,42%) pentru a ajunge la 64.056 USD, foarte aproape de recordul din aprilie ( 64.870 de dolari).

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

"Revenirea continuă datorită rezultatelor companiilor, chiar dacă ratele obligațiunilor se înăspresc și prețurile petrolului cresc", a spus Peter Cardillo de la Spartan Capital Securities.

Randamentele pe 10 ani au crescut cu 1,63% față de 1,60%, deoarece inflația apare din ce în ce mai mult în conturile corporative și în perspectivele acestora.

Inflația rămâne „principala preocupare”, a declarat Art Hogan, de la„National Securities”, investitorii urmărind să vadă dacă creșterile costurilor „vor avea un efect dăunător asupra marjelor de profit și a previziunilor pentru trimestrul următor și începutul anului viitor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa
actiuni