Warren Buffett trece pe pierdere

Warren Buffett trece pe pierdere
scris 5 mai 2018

Berkshire Hathaway, vehiculul investițional al investitorului legendar Warren Buffett, a înregistrat o pierdere netă trimestrială de 1,14 miliarde dolari, urmare a unor schimbări ale reglementărilor contabile.

Investitorul octogenar Warren Buffett, care și-a îmbogățit clienții, vine acum în fața acționarilor adunați la adunarea anuală din Omaha, statul Nebraska, raportând pierderi. Berkshire Hathaway, firma prin care miliardarul american realizează plasamentele bursiere, a înregistrat o pierdere trimestrială de 1,14 miliarde dolari, comparativ cu profitul net de 4,06 miliarde dolari obținut anterior, transmite Reuters.

Warren Buffett a investit agresiv în Apple în primul trimestru, ajungând la o deținere de aproape 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Warren Buffett a investit agresiv în Apple în primul trimestru, ajungând la o deținere de aproape 43 miliarde dolari

Totuși, punctează agenția de știri, la nivelul profiturilor operaționale, dacă sunt excluse investițiile și pozițiile din piețele de instrumente derivate, Berkshire Hathaway și-a majorat cu 49% câștigul, la 5,29 miliarde dolari, de la 3,56 miliarde dolari.

Rezultatul financiar a fost afectat puternic de șocul din industria asigurărilor, unde Buffett are investiții importante și firmele de profil au avut de onorat plăți consistente după uraganele puternice de anul trecut Harvey din statul Texas și Irma care a lovit Florida.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
warren buffett
berkshire hathaway
bursa