Piața de leasing va atinge 1,6 miliarde de euro la finalul anului

Piața de leasing va atinge 1,6 miliarde de euro la finalul anului
scris 19 nov 2015

Valoarea finanțărilor acordate de firmele de leasing din România atinsese 1,2 miliarde de euro după primele nouă luni din 2015, cu 21% mai mult decât în perioada similară a lui 2014. Președintele Asociației Societăților Financiare (ALB), Felix Daniliuc, apreciază că evoluția pozitivă va fi menținută și în ultima parte a anului.

Creșterile de portofolii au fost aproape similare pe toate liniile de finanțare. Totuși, arată datele prezentate de Daniliuc, în cadrul finanțărilor pentru vehicule, ponderea camioanelor și mașinilior utilitare a crescut, în detrimentul automobilelor. Pe de altă parte, piața de leasing a înregistrat o creștere semnificativă a reposedărilor, adică bunuri finanțate și apoi preluate de la client înainte de finalizarea contractelor.

Pe zona echipamentelor, reposedările au crescut cu peste 120%, iar în ceea ce privește bunurile imobiliare, creșterea a fost de 112%.  Pentru începutul anului viitor, președintele ALB se așteaptă la o revenire importantă a contractelor noi.

”Investițiile au reînceput să crească, dobânzile sunt la minime istorice, pofta de consum crește. Este momentul potrivit să reîncepem să vindem”, a spus Daniliuc la o conferință de specialitate.

Piața de leasing din România a înregistrat o revenire în ultimii doi ani, după ce a fost puternic afectată de scăderea vânzărilor de automobile.

Criza economică a condus la o repoziționare a societăților de leasing, care se îndreaptă mai mult către finanțarea de echipamente, utilaje și autovehicule utilitare. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
leasing
rezultate
alb
daniliuc