Polonezii de la Kruk, venituri în creștere ușoară în România. Compania a investit, pe piața locală, aproape 10 milioane de euro în T3

Polonezii de la Kruk, venituri în creștere ușoară în România. Compania a investit, pe piața locală, aproape 10 milioane de euro în T3
scris 29 oct 2018

Compania poloneză Kruk, specializată în administrarea și recuperarea crențelor, a obținut în primele 9 luni ale anului, venituri totale de 323,5 milioane de zolți (75 milioane euro) pe piața din România, în creștere cu 5% față de perioada echivalentă din 2017.

Veniturile obținute din portofoliile achiziționate în România au fost, în primele 9 luni ale anului, de 316 de milioane de zloți (peste 73 milioane de euro).

Investițiile companiei în portofolii de creanțe din România au fost de 70 de milioane de zolți (peste 16 milioane de euro) în perioada analizată. În total, Kruk a investit în primele 9 luni 1,05 miliarde de zloți în cumpărarea a 141 de portofolii de creanțe, cu o valoare nominală de 6,2 miliarde de zloți. Astfel, doar 6,6% din bugetul de investiții pe primele 9 luni a mers către România, principala destinație a investițiilor fiind Polonia, cu 521 milioane de zloți.

În trimestrul al treilea, Kruk a investit 42 de milioane de zloți (9,7 milioane euro) pe piața românească, reprezentând 60% din totalul investit pe piața locală în primele 9 luni din acest an.

Profit Energy.forum – Ministrul Energiei: Mi-am luat mașină electrică, dar mi-e frică să merg cu ea până la Constanța, nu e nici o stație de alimentare pe drum CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum – Ministrul Energiei: Mi-am luat mașină electrică, dar mi-e frică să merg cu ea până la Constanța, nu e nici o stație de alimentare pe drum

"În România, după un început silențios al anului, băncile s-au întors pe piață pentru noi tranzacții", precizează compania.

Per ansamblu, portofoliul Kruk în România însuma, la finele lunii septembrie, 860 de milioane de zloți (200 milioane euro), adică 22% din portofoliul total al companiei.

Luna aceasta, Patria Bank (PBK) a semnat un acord cu grupul polonez pentru vânzarea unui portofoliu de circa 9.800 de credite de consum negarantate acordate persoanelor fizice, în valoare de aproximativ 245 de milioane de lei.

La nivel de grup, Kruk a obținut un profit net de 279 de milioane de zloți (aproape 65 milioane euro) în primele 9 luni, în scădere cu 4% față de perioada echivalntă din 2017, în pofida majorării veniturilor cu 11%,. Profitul brut obținut de Kruk a crescut cu 8%, la 528,3 milioane de zloți.

Acțiunile europene au încheiat în scădere abruptă o săptămână turbulentă. Indicele pan-european se îndreaptă spre cel mai mare declin lunar din ultimii 3 ani. Amazon - declin puternic în SUA CITEȘTE ȘI Acțiunile europene au încheiat în scădere abruptă o săptămână turbulentă. Indicele pan-european se îndreaptă spre cel mai mare declin lunar din ultimii 3 ani. Amazon - declin puternic în SUA

Grupul Kruk este prezent pe piața din România din anul 2007, fiind unul dintre liderii pieței de profil, cu birouri în București și Târgoviște și 600 de angajați.

Grupul este cea mai mare companie de management al creanțelor din Polonia și lider al pieței de profil în zona Europei Centrale și de Est, având operațiuni externe în România, Cehia, Slovacia, Germania, Italia și Spania.  

viewscnt
Afla mai multe despre
kruk
romania
polonia
creante
npl
portofoiul
investitii