Prima platformă românească pentru bitcoin - închisă. A rămas fără conturi bancare

Prima platformă românească pentru bitcoin - închisă. A rămas fără conturi bancare
scris 27 apr 2018

BTCxChange, prima platformă românească pentru monede virtuale, se va închide definitiv de la 1 mai, la trei luni după ce proprietarul platformei, Max Nicula, a anunțat că platforma a rămas fără conturi bancare pentru tranzacțiile în monede fiduciare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Clienții platformei au timp până pe 1 mai să își retragă monedele bitcoin din portofelul electronic intern.

BTCxChange a sistat toate tranzacțiile de la 1 februarie, după ce a rămas și fără conturile bancare deschise la Idea Bank. Patru alte bănci au închis anterior conturile platformei, potrivit lui Max Nicula, proprietarul și directorul general al BTCxChange.

Soros se pregătește să investează în criptomonede. Cu 3 luni în urmă, miliardarul declara că bitcoin este bulă speculativă CITEȘTE ȘI Soros se pregătește să investează în criptomonede. Cu 3 luni în urmă, miliardarul declara că bitcoin este bulă speculativă

“Am luat decizia să nu mai căutăm conturi bancare noi, din cauză că schimbarea conturilor încontinuu și lipsa unei soluții bancare stabile nu ne permite să ne dezvoltăm afacerea la viteza dorită”, a spus Nicula la acel moment.

Potrivit acestuia, echipa BTCxChange lucrează la un nou tip de platformă de schimb pentru monedele virtuale, complet descentralizată.

Lansată în ianuarie 2014, BTCXchange a fost prima platformă românească pentru tranzacțiile cu bitcoin. Platforma și-a suspendat serviciile la finele anului 2014, pe fondul neînțelegerilor dintre proprietarul de atunci, orădeanul Horea Vușcă, și programatorul șef. Platforma a fost redeschisă în 2015, iar un an mai târziu a fost cumpărată de Nicula și relansată cu un nou design.

Printre competitorii BTCXchange pe piața locală se numără Bitcoin România, deschisă în 2015, și CoinFlux, un start-up din Cluj-Napoca fondat de Vlad Nistor.

viewscnt
Afla mai multe despre
btcxchange. inchidere
max nicula
conturi bancare
bitcoin