ProCredit Bank semnează un acord de 60 milioane euro cu Fondul European de Investiții

ProCredit Bank semnează un acord de 60 milioane euro cu Fondul European de Investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2018

ProCredit Bank România a semnat un acord de finanțare în valoare de 60 de milioane de euro cu Fondul European de Investiții (FEI) dedicat sectorului agricol și rural, parte a unui prim mandat al Fondului pentru agricultură din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțările vizează cheltuielile fermelor mici, ale exploatațiilor agricole, întreprinderilor mici, precum și cofinanțarea proiectelor selectate pentru granturi în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Patria Bank lansează oferta pentru o nouă majorare de capital, de 100 milioane lei CITEȘTE ȘI Patria Bank lansează oferta pentru o nouă majorare de capital, de 100 milioane lei

Fondurile disponibile prin parteneriatul cu FEI sunt rambursabile și vor finanța investițiile sau capitalul de lucru al companiilor din domeniul rural. Astfel, vor fi sprijinite companiile agricole și producătorii de fructe în procesarea și promovarea produselor lor, precum și în crearea și dezvoltarea unor activități non-agricole. 

"Fondurile disponibile inițial pentru împrumuturi prin parteneriatul cu FEI sunt de 16 milioane de euro și pot fi suplimentate până la 60 de milioane de euro în următorii cinci ani, în funcție de evoluția acestor produse de finanțare", spune Mariana Dimitrova Petkova, director general adjunct ProCredit România.

Mandatul FEI este parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și este finanțat prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

În luna iunie 2018, creditele agricole reprezentau 24% din portofoliul total al ProCredit Bank, bancă germană activă în România de 16 ani. Pe lângă parteneriatul cu Fondul European de Investiții pentru oferirea unor condiții preferențiale la credite producătorilor agricoli, banca mai are parteneriate cu APIA și cu Fondul Național de Garantare al Creditului Rural. 

ProCredit Bank România are o cotă de aproximativ 0,4%  pe piața bancară locală și face parte din grupul german cu același nume, listat pe bursa de la Frankfurt.

ProCredit Bank este pe piața locală din 2002.

viewscnt
Afla mai multe despre
procredit bank
sectorul agricol
fondul european de investitii