Revolut, prezent și pe piața din România, vrea să obțină o licență bancară în Marea Britanie

Revolut, prezent și pe piața din România, vrea să obțină o licență bancară în Marea Britanie
scris 11 ian 2021

Fintech-ul european Revolut, prezent și pe piața din România, vrea să obțină o licență bancară în Marea Britanie, trimițând în acest sens o solicitare către autoritățile competente.

Obținerea unei licențe bancare ar putea permite Revolut să furnizeze servicii bancare (conturi curente, depozite, credite etc) în Marea Britanie. Totodată, compania speră că o astfel de mutare ar convinge mai multe persoane să își încaseze salariul în contul Revolut. Potrivit unui studiu al fintech-ului, jumătate dintre utilizatori ar fi dispuși să își transfere salariul dacă banii ar fi protejați din fondurile de garantare, așa cum se întâmplă în cazul băncilor.

În decembrie 2018, Revolut a obținut licența bancară la nivel european, în Lituania. Licența din Lituania poate fi folosită pentru a oferi servicii bancare în UE, însă, în urma Brexit, Revolut nu mai poate utiliza această licență pentru a își extinde serviciile bancare în Marea Britanie.

EXCLUSIV Schimbări în administrarea afacerii Dacia: Denis Le Vot a fost numit oficial CEO al Dacia. Actualul director al fabricii din Mioveni, Christophe Dridi, nu pleacă din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbări în administrarea afacerii Dacia: Denis Le Vot a fost numit oficial CEO al Dacia. Actualul director al fabricii din Mioveni, Christophe Dridi, nu pleacă din România

Revolut a solicitat recent o licență bancară și în Statele Unite.

În vară, Revolut a atras 80 de milioane de dolari de la fondul american de investiții TSG Consumer Partners, după ce în luna februarie a strâns 500 milioane dolari într-o rundă condusă de TCV, la o evaluare de 5,5 miliarde de dolari.

Tot în vara anlui 2020, Revolut și-a anunțat clienții din Europa Centrală și de Est – inclusiv cei din România – că a început transferarea lor către noua entitate europeană stabilită în Lituania.

Anul trecut, Revolut, fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, a depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. 

 
viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
banca marea britanie
revolut banca
licenta revolut
licenta bancara revolut