Rezervele valutare administrate de BNR au crescut în martie cu 200 milioane euro, la 34,7 miliarde euro

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut în martie cu 200 milioane euro, la 34,7 miliarde euro
scris 3 apr 2017

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au crescut în martie cu 200 milioane euro, la aproape 34,7 miliarde euro, în urma emisiunii de eurobonduri a Ministerului Finanțelor, arată datele publicate luni de BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezervele valutare se situau la sfârșitul lunii februarie la 34,495 miliarde euro și au ajuns la 31 martie la 34,695 miliarde euro, scrie News.ro.

În cursul lunii, au intrat 853 milioane de euro, provenind din "modificarea rezervelor minime în valută constituiare nominală de 240 milite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligațiuni pe piața internă în valooane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele".

Pe de altă parte, au fost înregistrate ieșiri de 653 milioane euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Băncile din Europa Centrală, inclusiv România, au evoluții mai bune ca cele din Vest, tendință care se va menține în următorii doi ani CITEȘTE ȘI Băncile din Europa Centrală, inclusiv România, au evoluții mai bune ca cele din Vest, tendință care se va menține în următorii doi ani

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,94 miliarde euro până la 3,88 miliarde euro, raportat la prețurile internaționale.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) au crescut la 38,572 miliarde euro, de la 38,435 miliarde euro în februarie.

Plățile scadente în luna aprilie în contul datoriei publice denominate în valută însumează 198 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr