Romaero a avut pierderi de 9,14 milioane lei în primul semestru

Romaero a avut pierderi de 9,14 milioane lei în primul semestru
scris 3 oct 2017

Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, a avut pierderi de 9,14 milioane lei în primul semestru, de aproape două ori și jumătate mai mici față de cele înregistrate în prima parte a anului anterior, arată un raport transmis marți Bursei de Valori București (BVB).

În primul semestru din 2016, compania a înregistrat pierderi de 22,29 milioane lei, scrie News.ro.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

”Pentru redresarea societății, din cea de a doua parte a anului 2016, acționariatul, prin administratorii desemnați, a adoptat și implementat măsuri de restructurare a activității, axate preponderent pe servicii adresate operatorilor și proprietarilor de aeronave civile, prin restructurarea personalului, eficientizarea fluxurilor de producție și creșterea competitivității în aria serviciilor prestate pentru clienții civili, fără a deține disponibilități financiare pentru investiții în retehnologizarea, reabilitarea unităților de producție și de prestări servicii, eficientizarea energetică și relansarea activității societății, dar reușind să stopeze declinul operațiunilor comerciale”, se menționează în raport.

Asigurarea obligatorie pentru locuințe, pregătită să fie plătită odată cu impozitul anual pentru imobil CITEȘTE ȘI Asigurarea obligatorie pentru locuințe, pregătită să fie plătită odată cu impozitul anual pentru imobil

De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scăzut în primele șase luni ale acestui an cu 9%, la 22,43 milioane lei, de la 24,66 milioane lei, în prima parte a anului trecut.

Veniturile din exploatare au însumat 35,38 milioane lei, la sfârșitul lunii iunie, în creștere cu 6%, de la 33,4 milioane lei în perioada similară a anului anterior.

”Printre factorii care pot influența lichiditatea societății în viitor, menționăm: prețurile de vânzare pe piața concurențială, prețul principalelor materii prime și materiale, precum și tarifele aferente serviciilor utilizate de societate în activitatea curentă, fluctuațiile ratelor dobânzilor și cele valutare, volumul investițiilor de menținere și respectiv a celor de dezvoltare, nivelul fiscalității, inclusiv introducerea unor noi taxe și impozite”, se mai arată în raportul companiei.

Compania nu a fost implicată în acțiuni semnificative de reorganizare în primele șase luni, precizează conducerea companiei în raport.

”Pentru dezvoltarea activității de producție și întreținere aeronave, în perioada următoare Romaero va continua demersurile inițiate cu privire la extinderea domeniului de autorizare și certificare pentru produse noi (de exemplu fabricație aerostructuri A330, întreținere aeronave A320, procese speciale noi: anodizare borico-sulfurică)”, se precizează în raport.

Romaero estimează că va încheia acest an cu pierderi de 20,2 milioane lei, de trei ori mai mici decât nivelul înregistrat anul trecut, dar speră să revină pe profit de anul viitor, arată estimările companiei. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei.

Pentru anul viitor, Romaero și-a propus să obțină un profit net de 23,8 milioane lei, urmând ca în 2019 câștigul net să urce la 237,69 milioane.

Compania a decis în acest an înființarea unei filiale prin care să își valorifice activele excedentare. Terenurile pe care își desfășoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

De asemenea, compania estimeză pentru acest an venituri de 140,2 milioane lei, în creștere de 2,2 ori față de anul trecut. Romaero și-a propus să înregistreze venituri totale de 565,8 milioane lei în 2018 și de 964,7 milioane lei în 2019. Compania și-a planificat investiții de 11,1 milioane lei în acest an și de 40,3 milioane lei anul viitor.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 730 de salariați și are o valoare de piață de 161,15 milioane lei (35 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
pierderi