Rubla cade la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni

Rubla cade la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2022

Rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 14 luni în raport cu dolarul, amplificând corecțiile din zilele anterioare, în timp ce acțiunile rusești au scăzut și mai mult pe fondul conflictului dintre Moscova și Occident în legătură cu Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele RTS, al celor mai lichide acțiuni rusești, a suferit un recul de până la 9% în prima parte a zilei, acțiunile giganților Rusal și Gazprom consemnând corecții de circa 8% fiecare.

Rubla s-a depreciat cu peste 2% în raport cu dolarul american, până la cel mai scăzut nivel din ultimele cel puțin 14 luni.

Volatilitatea a afectat activele rusești în ultimele săptămâni, în condițiile în care Occidentul a anunțat că va impune sancțiuni contra Moscovei dacă atacă în vreun fel Ucraina, arată Hotnews.

La ora 09.18 GMT, rubla era cu 0,9% mai slabă față de dolar, la 78,18 unități pentru un dolar, cel mai scăzut nivel de după noiembrie 2020. Față de euro, rubla a pierdut 0,8% la 88,60 .

VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes

Acțiunile erau și ele în scădere puternică. Indicele RTS al Rusiei, denominat în dolari, a scăzut cu 6% la 1.317,2 puncte. Indicele rusesc MOEX, bazat pe ruble, a scăzut cu 5%, la 3.270,6 puncte.

"Pe piața locală, așteptați-vă ca evitarea riscului să continue, cu tensiuni care mocnesc și puține oportunități de ieșire de ambele părți - viicotrul încă se debate, incertitudinea domină deocamdată", a transmis BCS Global Markets într-o notă către investitori.

Randamentul obligațiunilor rusești OFZ pe 10 ani a ajuns la 9,68%, aproape de cel mai ridicat nivel de după începutul anului 2016, înainte de a scădea la 9,59%. Majorarea randamentelor indică o creștere a riscului perceput de investitori.

Randamentele OFZ ar putea crește în continuare, au declarat analiștii Promsvyazbank, investitorii așteptându-se ca banca centrală a Rusiei să majoreze din nou dobânda cheie pe 11 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rubla
rusia