SEC propune modificări radicale ale reglementărilor federale referitoare la activele cripto

SEC propune modificări radicale ale reglementărilor federale referitoare la activele cripto
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2023

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a votat cu 4-1 pentru a propune modificări radicale la reglementările federale, în vederea extinderii regulilor de custodie, pentru a include active precum cripto, și să impună companiilor să obțină sau să mențină declarațiile privind deținerea acelor active ale clienților, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modificările propuse la regulile federale de custodie ”vor extinde domeniul de aplicare”, pentru a include orice active ale clienților aflate în custodia unui consilier de investiții, scrie News.ro.

Schimbare majoră la toate facturile la energie electrică. Cum le vor primi românii din luna mai CITEȘTE ȘI Schimbare majoră la toate facturile la energie electrică. Cum le vor primi românii din luna mai

Reglementările federale actuale includ numai active precum fonduri sau valori mobiliare și necesită consultanți de investiții, cum ar fi Fidelity sau Merrill Lynch , pentru a deține acele active la o bancă federală sau de stat, cu câteva excepții foarte specifice.

Acesta ar fi cel mai deschis efort al SEC de a controla chiar și tranzacțiile cu criptomonede reglementate, cu programe de custodie instituționale substanțiale, care deservesc persoane și entități cu valoare netă ridicată și care dețin activele investitorilor, cum ar fi fondurile speculative sau administratorii de investiții pentru pensii.

Mișcarea reprezintă o nouă amenințare pentru programele de custodie ale platformelor de tranzacționare a criptomonedelor, deoarece alte autorități de reglementare federale descurajează în mod activ custozi precum băncile să dețină activele cripto ale clienților.

Modificările vin și pe măsură ce SEC accelerează în mod agresiv măsurile de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
sua
sec