Șeful Societe Generale se opune celor care cer BCE să cumpere obligațiuni bancare

Șeful Societe Generale se opune celor care cer BCE să cumpere obligațiuni bancare
scris 7 oct 2019

Directorul general al grupului bancar francez Société Générale, Frédéric Oudéa, a declarat pentru Financial Times că nu este de acord că cei care cer Băncii Centrale Europene să cumpere obligațiuni bancare, pe motiv că astfel BCE ar sprijini băncile cu probleme și ar împiedica consolidarea sectorului.

"Trebuie să facem o distincție între băncile cu un model de business solid și cele care supraviețuiesc doar grație sprijinului oferit de BCE" a spus Frédéric Oudéa pentru Financial Times. În acest context, directorul Société Générale a mai spus că BCE nu ar trebui să încerce să reducă costul finanțării pentru "o bancă mediocră de talie mică ce ar urma să dispară în aproximativ doi ani", scrie Agerpres.

FOTO Vila de protocol din Predeal a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație CITEȘTE ȘI FOTO Vila de protocol din Predeal a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație

"Dacă achiziționezi obligațiunile emise de o bancă mică, care ar trebui să îți schimbe modelul de business, la final nu este aceasta un obstacol în calea procesului de consolidare?", s-a întrebat retoric Frédéric Oudéa.

Însă opiniile exprimate de CEO-ul Societe Generale contrastează cu cele ale omologului de la UniCredit, Jean Pierre Mustier, care a cerut BCE să cumpere în mod direct obligațiuni bancare, ceea ce ar putea ajuta la reducerea costurilor de finanțare ale băncilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
bce