Statul deschide o platformă online de comparare a comisioanelor bancare

Statul deschide o platformă online de comparare a comisioanelor bancare

Președintele ANPC

scris 24 nov 2016

Statul trebuie să creeze o platformă online unde românii să găsească și să compare comisioanele băncilor înainte de achiziția unui serviciu financiar, aceasta urmând să fie disponibilă din lunile martie-aprilie ale anului viitor, potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Bogdan Pandelică.

”Cred că în luna martie – aprilie va fi finalizată această platformă, care va cuprinde toate comisioanele bancare și vor putea fi comparate. Este o platformă care, așa cum este Monitorul Prețurilor, va ajuta consumatorul român atunci când vrea să achiziționeze un produs financiar să aleagă cea mai bună opțiune adaptată la nevoile lui financiare. Sunt obligate să participe toate băncile”, a spus Pandelică la evenimentul de lansare a Monitorului Prețurilor.

La rândul său, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a precizat că realizarea acestei platforme este o obligație a statului român, dintr-o Directivă europeană transpusă de curând.

ANPC: Legea creditelor de consum s-ar putea modifica anul viitor pentru a acoperi \ CITEȘTE ȘI ANPC: Legea creditelor de consum s-ar putea modifica anul viitor pentru a acoperi "golurile" lăsate de Ordonanța 52

”Trebuie să ne asigurăm că există un mecanism de genul ăsta”, spune Chirițoiu.

Astfel de instrumente de comparare mai există și pentru serviciile de telefonie mobilă, dar și pentru prețurile la carburanți.

”ANCOM are un comparator de prețuri pe partea de telefonie, iar pe zona de benzină sunt unele deja în piață, noi ne uităm să vedem dacă le putem ajuta să funcționeaze mai bine. Dacă funcționează mai bine așa, așa să fie”, a explicat Bogdan Chirițoiu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bănci
comisioane
platformă
comparare