Tudose, după ce Ministerul Energiei a cerut companiilor de stat să vireze bani la buget sub formă de dividende: Le-am luat acum pentru că acum ne trebuie

Tudose, după ce Ministerul Energiei a cerut companiilor de stat să vireze bani la buget sub formă de dividende: Le-am luat acum pentru că acum ne trebuie
scris 12 sep 2017

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți, după ce Romgaz și Compet au anunțat investitorii că vor convoca Adunarea Generală a Acționarilor pentru a aproba solicitarea ministerului Energiei de a vira bani la bugetul statului sub formă de dividende înainte de termen, că Guvernul a cerut acest lucru pentru că „acum trebuie” pentru demararea unor proiecte importante. Tudose a explicat că s-a discutat acastă posibilitate cu toate companiile de stat și „acolo unde banii nu erau angajați sau nu era nicio prognoză că vor fi necesari s-au luat acum”.

Profit.ro a anunțat ieri că Ministerul Energiei a solicitat și transportatorului de țiței prin conducte Conpet, la care deține 58% din acțiuni, să reunească de îndată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pentru a achita 85 milioane lei ca dividende, după ce se adresase Romgaz.

„Dividentele, în mod cert, se dau acționarilor. Nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu aveau dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuie. Vrem să începem niște proiecte foarte mari și am dat un exemplu Brașov-Ploiești. Acela se face pe bani naționali și trebuie să demonstrăm că avem banii măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener în proiect”, a declarat premierul.

Mihai Tudose a precizat că respectivele companii nu sunt afectate din acest motiv pentru că „din punctul lor de vedere este exact același lucru”, scrie News.ro.

CONFIRMARE AKTA a intrat pe piața de telefonie mobilă, cu abonamente de la 2 euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE AKTA a intrat pe piața de telefonie mobilă, cu abonamente de la 2 euro

„Nu este (o problemă pentru companii – n.r.). Dacă dividentele acestea erau date către stat peste șase luni sau acum, din punctul lor de vedere este exact același lucru. Cu toate companiile s-a vorbit și s-a ținut cont de necesarul până la sfârșitul anului  sau pe primele luni ale anului viitor. La toate companiile de stat s-a pus această problemă și s-a găsit această soluție: acolo unde banii nu erau angajați sau nu era nicio prognoză că vor fi necesari s-au luat acum”, a explicat șeful Executivului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
mihai tudose
dividende