Turcia a suspendat temporar activitatea băncii islamice Bank Asya, apropiată clericului Gulen

Turcia a suspendat temporar activitatea băncii islamice Bank Asya, apropiată clericului Gulen
scris 18 iul 2016

Autoritățile de reglementare din Turcia au suspendat temporar, luni, activitatea băncii islamice Bank Asya, apropiată clericului Fetullah Gulen, relatează agenția de presă Anadolu.

Fondul turc pentru asigurarea depozitelor (TMFS) a luat această decizie după ce o licitație de vânzare a băncii nu a atras nicio ofertă, până vineri, scrie News.ro.

Licitația a fost organizată pentru vânzarea a minimum 183,6 milioane de acțiuni clasa A, reprezentând 51% din titlurile instituției financiare.

Banka Asya este o bancă islamică afiliată cliericului Fetullah Gulen, pe care autoritățile turce îl acuză de conducerea unui stat clandestin, paralel, pentru subminarea guvernului.

Executivul de la Ankara susține că puciul militar eșuat, care a avut loc vineri, a fost organizat de adepții lui Gulen.

În mai 2015, Autoritatea de reglementare a sectorului bancar din Turcia și Agenția de supraveghere a sectorului bancar au decis preluarea integrală a acțiunilor Bank Asya de către TMSF.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bank asya
fetullah gulen