Uber, evaluată de bănci la 120 miliarde dolari în vederea unei eventuale listări la bursă

Uber, evaluată de bănci la 120 miliarde dolari în vederea unei eventuale listări la bursă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 oct 2018

Uber Technologies ar putea fi evaluată până la 120 de miliarde de dolari într-o ofertă publică ce ar putea fi lansată în prima jumătate a anului viitor, aproape dublu comparativ cu valoarea curentă a companiei americane de ridesharing, potrivit propunerilor de evaluare înaintate de bănci, scrie Wall Street Journal (WSJ), care citează surse la curent cu situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Uber, cel mai mai valoros “unicorn” din lume, a fost evaluată la peste 70 miliarde de dolari la cea mai recentă rundă de finanțare, derulată în luna august.

Compania de ridesharing a primit propuneri de evaluare în vederea lansării unei oferte publice inițiale de la Goldman Sach și Morgan Stanley, potrivit surselor citate de WSJ.

Startup-ul american Branch, cofondat de o româncă, se pregătește să intre în clubul unicornilor, la o evaluare de 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Startup-ul american Branch, cofondat de o româncă, se pregătește să intre în clubul unicornilor, la o evaluare de 1 miliard de dolari

Luna trecută, directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a anunțat că Uber ar putea lansa o ofertă publică în 2019. Conform acestuia, oferta nu va include divizia de cercetări în domeniul mașinilor autonome.

În august, Toyota a anunțat că va investi 500 milioane de dolari în Uber, companie cu care colaborează în domeniul tehnologiilor de condus autonom, pentru a lansa pe piață o flotă de mașini fără șofer în regim de ridesharing.

Investiția evaluează Uber la 72 miliarde de dolari, cu 10 miliarde de dolari peste suma la care era evaluată compania anterior.

Rivalul chinez Didi Chuxing, la care Uber deține o participație minoritară, este al doilea cel mai valoros “unicorn” la nivel global, fiind evaluat la 56 miliarde de dolari.

Podiumul este completat de Airbnb, care a primit o evaluare de 29,3 miliarde de dolari.  

De la începutul anului, peste 20 de companii au intrat în clubul “unicornilor”, rezervat companiilor private a căror valoare se ridică la cel puțin 1 miliard de dolari, printre acestea aflându-se și startup-ul UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, precum și compania estoniană de ride-sharing Taxify, care a deschis recent un birou la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber technologies
oferta publica initiala
listare
evaluare
goldman sachs
morgan stanley
unicorn