UE și Bill Gates lansează un fond de 100 de milioane de euro pentru investiții în energie curată la nivel european

UE și Bill Gates lansează un fond de 100 de milioane de euro pentru investiții în energie curată la nivel european
scris 29 mai 2019

Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiții (BEI) și Breakthrough Energy Ventures, un vehicul susținut de miliardarul american Bill Gates, lansează fond de investiții în valoare de 100 de milioane de euro, numit Breakthrough Energy Ventures Europe.

Primul de acest fel, fondul va contribui la dezvoltarea și lansarea pe piață a unor noi tehnologii pentru energie curată și va sprijini antreprenorii europeni de top în domeniul energiei durabile, ale căror soluții pot reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră. 

Parteneriatul dintre UE și Breakthrough Energy se bazează pe un memorandum de înțelegere încheiat de cele două părți în octombrie 2018.

Uniunea Europeană va contribui cu 50 de milioane de euro, garantați prin InnovFin, un instrument financiar finanțat prin programul european de cercetare și inovare. Breakthrough Energy Ventures, fond creat de mai mulți investitori, printre care co-fondatorul Microsoft Bill Gates, va contribui, de asemenea, cu suma de 50 de milioane de euro.

Tranzacție gigant în industria plăților electronice: Global Payments, prezent și în România ca partener al BCR, semnează preluarea Total System pentru 21,5 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție gigant în industria plăților electronice: Global Payments, prezent și în România ca partener al BCR, semnează preluarea Total System pentru 21,5 miliarde dolari

"Este nevoie de investiții suplimentare 500 de miliarde de euro anual pentru a atinge o economie cu amprentă e carbon neutră în 2050. Mă bucur să văd cooperarea nostră pilot cu Breakthrough Energy demarată atât de rapid. Este muncă de pionierat: alinierea investițiilor private și publice, în beneficiul Uniunii energetice și climei ", a afirmat Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei pentru uniunea energetică.

"Avem resursele pentru a face o diferență semnificativă și flexibilitatea de a ne mișca repede. Este o combinație rară și puternică", a declarat Bill Gates în calitate de președinte al Breakthrough Energy Ventures.

Fondul va investi în 5 sectoare majore: electricitate, transport, agricultură, manufactură și construcții Începerea investițiilor este anticipată în a doua jumătate a anului. 

Fondul va contribui la atingerea obiectivelor UE din pachetul "Energie curată pentru toți europenii" al Comisiei Europene, inclusiv propunerile destinate susținerii inovației în energie curată, creșterea eficienței energetice, stimularea utilizării energiei regenerabile și reforma pieței energetice europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie curatat
energie durabila
emisii ue
investitii energie
innovfin
bill gates