ULTIMA ORĂ Banca Națională a Elveției intervine în cazul Credit Suisse

ULTIMA ORĂ Banca Națională a Elveției intervine în cazul Credit Suisse

Foto dreamstime.com

scris 15 mar 2023
După o zi agitată pe piețele financiare, Banca Națională a Elveției anunță în această seară că va furniza lichidități suplimentare către Credit Suisse dacă va fi necesar.
 
Potrivit instituției, Credit Suisse este în prezent bine capitalizată.
Bursa românească rezistă destul de bine în fața turbulențelor din piețele financiare internaționale CITEȘTE ȘI Bursa românească rezistă destul de bine în fața turbulențelor din piețele financiare internaționale

Autoritatea elvețienă de supraveghere a pieței financiare și al băncii centrale arată că Credit Suisse "îndeplinește cerințele de capital și lichiditate impuse băncilor de importanță sistemică" și că banca centrală va interveni dacă situația se va schimba.

De asemenea, autoritățile de reglementare transmit că falimentul a două bănci regionale americane de săptămâna trecută nu reprezintă un "risc direct de contagiune" pentru băncile elvețiene.

Mesajul vine după ce acțiunile Credit Suisse, listate în Elveția, au scăzut miercuri cu circa 24%. Banca și-a amânat anterior raportul anual și a declarat marți că a constatat "deficiențe semnificative" în raportările din anii anteriori.
 
În plus, Banca Națională Saudită - care este cel mai acționar al Credit Suisse - a declarat că nu va mai furniza capital suplimentar băncii. Președintele băncii saudite a declarat totuși că grupul său este mulțumit de planul de transformare al Credit Suisse și că poziția financiară a firmei pare solidă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banca nationala a elvetiei