UPDATE Bitcoin trece și de 55.000 dolari. Capitalizarea criptomonedei a depășit 1 trilion de dolari

UPDATE Bitcoin trece și de 55.000 dolari. Capitalizarea criptomonedei a depășit 1 trilion de dolari
scris 19 feb 2021

UPDATE 23.00: Cotațiile bitcoin au continuat să se aprecieze puternic, cea mai cunoscută criptomonedă depășind și reperul de 55.000 dolari pe unitate în a doua parte a tranzacțiilor de vineri.

Moneda virtuală a urcat cu până la 7%, până la 55.707 dolari, un nou maxim record.

Avansul s-a mai temperat ulterior, iar în jurul orei 23:00 bitcoin se tranzacționa la 55.446 dolari/unitate, cu 6,5% (3.400 dolari) peste referința de joi.

Bursa încheie săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție în echivalent de 5 milioane euro cu acțiuni SIF Moldova CITEȘTE ȘI Bursa încheie săptămâna pe o tendință corectivă. Tranzacție în echivalent de 5 milioane euro cu acțiuni SIF Moldova

UPDATE 18.15: Prețul bitcoin a urcat la un maxim record de 53.949 dolari, capitalizarea monedelor bitcoin aflate în circulație depășind, în premieră, 1 trilion de dolari.

Capitalizarea tuturor criptomonedelor aflate pe piață a atins 1,66 trilioane de dolari, după un avans de circa 5% în ultimele 24 de ore.

Unii analiști pun evoluțiile de astăzi pe seama comentariilor lui Elon Musk, care a apărat decizia Tesla de a investi 1,5 miliarde de dolari în bitcoin.

Înainte cu listările! Reprezentanți ai industriei fondurilor de investiții nu văd decât avantaje din aducerea pe bursă a companiilor de stat CITEȘTE ȘI Înainte cu listările! Reprezentanți ai industriei fondurilor de investiții nu văd decât avantaje din aducerea pe bursă a companiilor de stat

Într-o serie de mesaje pe Twitter, șeful Tesla a spus că bitcoin este doar cu puțin mai bun decât monedele fiat, însă această diferență face ca deținerile în criptomonede să fie superioare celor în valute naționale, iar bitcoin este “suficient de aventuros” pentru ca Tesla să investească în activul digital.

“Oricum, atunci când moneda fiat are o dobândă reală negativă, doar un prost nu s-ar uita [să investească] în altă parte”, a spus Musk, citat de Reuters.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Cotațiile bitcoin au depășit, astăzi, pragul psihologic de 53.000 dolari/unitate pentru prima oară de la lansarea criptomonedei, în urmă cu 12 ani.

Capitalizarea Bitcoin este pe punctul de a atinge 1 trilion de dolari, dar cu riscul să fie victima propriului succes. Pericolul unei abordări mai puțin prietenoase din partea autorităților devine mai mare CITEȘTE ȘI Capitalizarea Bitcoin este pe punctul de a atinge 1 trilion de dolari, dar cu riscul să fie victima propriului succes. Pericolul unei abordări mai puțin prietenoase din partea autorităților devine mai mare

Bitcoin s-a apreciat cu peste 2% raportat la referința de joi și a urcat la un nou maxim intraday record, de 53.283 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

În funcție de acest preț, capitalizarea tuturor monedelor bitcoin aflate în circulație este de 992,8 miliarde de dolari.

În jurul orei 17:00 (ora României), bitcoin se aprecia cu 1,9% față de referință, la 53.033 dolari/unitate.

De la începutul anului, bitcoin a câștigat peste 83% în valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
maxim record
capitalizare bitcoin