Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la BVB a scăzut anul trecut cu 7,5%, până la 11,25 miliarde lei

Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la BVB a scăzut anul trecut cu 7,5%, până la 11,25 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2017

Valoarea totală a tranzacțiilor derulate la Bursa de Valori București (BVB) a scăzut anul trecut, față de anul anterior, cu 7,45%, atingând valoarea de 11,25 miliarde lei, în contextul scăderii numărului tranzacțiilor derulate, potrivit unui comunicat publicat marți de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În 2016, umărul tranzacțiilor derulate s-a diminuat cu aproximativ 3,98% față de 2015. Scăderea a fost influențată de diminuarea interesului investitorilor pentru tranzacțiile cu unități de fond, potrivit ASF, valoarea tranzacționată scăzând cu aproximativ 46,86% și pentru tranzacțiile cu obligațiuni (-79,83%), scrie News.ro.

”Cea mai semnificativă creștere a valorii tranzacțiilor se remarcă în cadrul tranzacțiilor cu titluri de stat, a căror valoare totală tranzacționată în anul 2016 a crescut cu aproximativ 150,28% comparativ cu anul precedent”, se arată în comunicat.

Creșterea valorii tranzacțiilor cu titluri de stat a fost determinată de emisiunea de titluri de stat, din luna august, adresată persoanelor fizice, prin care Ministerul Finanțelor Publice a atras de la populație o sumă totală de 735,2 milioane lei.

CEL.ro intră pe piața asigurărilor RCA CITEȘTE ȘI CEL.ro intră pe piața asigurărilor RCA

De asemenea, acțiunile rămân în continuare tipul de instrument preferat de investitori, valoarea tranzacțiilor cu acțiuni înregistrând nivelul de aproximativ 9,47 miliarde lei, reprezentând 84,13% din totalul valorii tranzacțiilor derulate la BVB în anul 2016.

În clasamentul celor mai lichide companii, pe primul loc se situează Banca Transilvania (TLV), care deține o pondere de circa 24,73% din valoarea totală tranzacționată anul trecut. Pe pozițiile următoare în acest top s-au clasat Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), BRD - Groupe Société Générale (BRD) și Electrica (EL).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bvb
tranzactii