Venezuela a înregistrat o acțiune juridică împotriva Băncii Angliei, pentru a obține aur în valoare de 1 miliard de dolari stocat în depozitele acesteia

Venezuela a înregistrat o acțiune juridică împotriva Băncii Angliei, pentru a obține aur în valoare de 1 miliard de dolari stocat în depozitele acesteia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2020

Venezuela a înregistrat o acțiune juridică împotriva Băncii Angliei, pentru a obține aur în valoare de 1 miliard de dolari, blocat de instituție în urma sancțiunilor Statelor Unite și Marii Britanii, autoritățile de la Caracas susținând că au nevoie de bani pentru o reacție corespunzătoare la pandemia de coronavirus, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Administrația președintelui Nicolas Maduro a afirmat că dorește ca Banca Angliei să vândă o parte din rezervele de aur ale Venezuelei pentru a ajuta la finanțarea reacției la pandemie, scrie News.ro.

Iohannis a promulgat legea prin care firmele și populația pot amâna plata chiriei. ANAF va deconta chiria proprietarului CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat legea prin care firmele și populația pot amâna plata chiriei. ANAF va deconta chiria proprietarului

Documentul legal, înregistrat la un tribunal comercial pe 14 mai, cere Băncii Angliei să transfere fondurile Programului pentru Dezvoltare al Națiunilor Unite (UNDP).

Cererea stipulează că banii vor fi utilizați pentru achiziția de alimente și echipamente medicale necesare combaterii coronavirusului.

Banca centrală a Venezuelei nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii, în timp ce Banca Angliei a afirmat că nu comentează relațiile cu clienții.

În Venezuela sistemul medical continuă să se prăbușească, multe spitale având dificultăți să trateze pacienții în absența furnizării constante a electricității și chiar a apei curente.

Un grup de experți ai Națiunilor Unite au avertizat în această lună că spitalele din țară au raportat un deficit de medicamente și echipamente de protecție.

Până în prezent, Venezuela a înregistrat 749 de cazuri de coronavirus și 10 decese, la nivel național, potrivit datelor deținute de Johns Hopkins University.

Banca Angliei este al doilea mare custode de aur din lume, după Rezerva Federală din New York.

Bănci centrale din multe state în curs de dezvoltare își depozitează rezervele naționale de aur în depozitele din Marea Britanie, iar Venezuela este una dintre aceste țări.

În ianuarie 2019, Banca Angliei a refuzat să permită Venezuelei să își retragă aurul. Ulterior, banca a refuzat să comenteze public această decizie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
aur
venezuela