Wall Street a crescut puternic vineri, după declararea stării de urgență de către președintele Trump, dar pe ansamblul săptămânii a scăzut

Wall Street a crescut puternic vineri, după declararea stării de urgență de către președintele Trump, dar pe ansamblul săptămânii a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2020

Acțiunile de pe Wall Street au crescut puternic vineri, după declararea stării de urgență de către președintele Donald Trump pentru a putea combate rapid răspândirea coronaviruslui, dar principalii indici au scăzut semnificativ pe ansamblul săptămânii, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe parcursul unei ședințe volatile, principalii trei indici au urcat la început cu peste 6%, ulterior creșterea a încetinit la doar 0,55% în cazul S&P 500, înainte de a crește spre sfârșitul tranzacțiilor, în urma anunțului președintelui Trump referitor la declarea stării de urgență. Guvernul va acorda ajutoare federale de circa 50 de miliarde de dolari pentru combaterea impactului epidemiei, arată news.ro.

”La început, când a început să vorbească despre cele 50 de miliarde de dolari, piața s-a întrebat unde vor merge banii. Dar când a început să aducă în față diverși lideri, iar aceștia au început să vorbească despre ce vor face, la asta reacționează piața”, a spus Peter Jankovskis, co-director pentru investiții la firma OakBrook Investments din Lisle, Illinois.

Indicii sunt însă cu circa 20% sub nivelurile record atinse la jumătatea lunii februarie și fiecare a scăzut cu cel puțin 8% pe ansamblul săptămânii.

Nicolae Cinteză, director în Direcția Supraveghere din BNR: Capătă amploare riscul de fraudă făcută pe teritoriul României. Acțiune penală DIICOT, cel puțin una dintre bănci pare \ CITEȘTE ȘI Nicolae Cinteză, director în Direcția Supraveghere din BNR: Capătă amploare riscul de fraudă făcută pe teritoriul României. Acțiune penală DIICOT, cel puțin una dintre bănci pare "a fi foarte implicată în a favoriza spălarea de bani"

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat vineri cu 9,36%, S&P 500 cu 9,29%, iar Nasdaq Composite cu 9,35%.

Componenta pentru energie a S&P 500 a crescut cu 8,84%.

Indicele pentru companii aeriene S&P 1500 a avansat cu 11,58%.

Titlurile operatorilor hotelieri Marriott International, Hilton Worldwide Holdings și Hyatt Hotels Corp au crescut cu cel puțin 1%.

BCR vrea să acorde credite de peste 1,3 miliarde de lei în 2020 prin Prima Casă CITEȘTE ȘI BCR vrea să acorde credite de peste 1,3 miliarde de lei în 2020 prin Prima Casă

Acțiunile Boeing au crescut cu 9,92%, dar au înregistrat cea mai mare scădere săptămănală din istoria companiei, pe fondul temerilor provocate de erodarea capitalului.

Titlurile Apple au avansat cu 11,98%, în urma anunțului privind redeschiderea tuturor celor 42 de magazine sub brand propriu din China.

Volumul tranzacțiilor de pe piața americană a fost de 17,1 miliarde de acțiuni, comparativ cu media ultimelor 20 de zile de tranzacții, de 13,02 miliarde de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
sua