Fostul șef al Mossadului, Ephraim Halevy, a devenit membru în consiliul director al firmei Black Cube

Fostul șef al Mossadului, Ephraim Halevy, a devenit membru în consiliul director al firmei Black Cube
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2018

Fostul șef al Mossadului, Ephraim Halevy, a devenit membru în consiliul director al firmei Black Cube, iar el ar putea fi alea în scurt timp președinte al companiei, relatează Yedioth Ahronoth.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform Yedioth Ahronoth, citat și de Haaretz, fostul șef al Mossad Ephraim Halevy s-a alăturat controversatei firme de spionaj Black Cube, ca membru al boardului. El va și căuta și verifica potențili clienți și va fi și consilier pentru probleme operaționale și de intelligence, scrie News.ro.

De asemena, el ar putea fi ales președinte al companiei.

Gala Povești cu Profit...made in Romania: Premierea oamenilor de business care și-au lăsat amprenta pe anul 2018. Postul Profit TV va fi lansat oficial CITEȘTE ȘI Gala Povești cu Profit...made in Romania: Premierea oamenilor de business care și-au lăsat amprenta pe anul 2018. Postul Profit TV va fi lansat oficial

Halevy, în vârstă de 83 de ani, a fost șeful Consiliului pentru Securitate Națională, ambasador la UE și cel de-al nouălea șef al Mossad.

Black Cube, înființată în 2010 de Avi Yanus și Dan Zorella, veterani ai serviciilor de informații israeliene, s-a aflat de mai multe ori în centrul atenției în ultimii ani.

Doi angajați Black Cube au fost arestați în 2016 la București, pentru că au accesat mailul șefei DNA cu scopul de  a o intimida și hărțui, scrie Haaretz.

Numele firmei apare și în mai multe scandaluri: cel al producătorului Harvwy Weinstein, care ar fi cerut să fie verificate persoanele care îl acuzau de agresiune sexuală, dar și cel în care angajați ai Black Cube ar fi folosit identități false pentru a afla informații despre membri ai administrației Obama care susțineau acordul nuclear cu Iranul, precum și în cel legat de implicare într-o campanie de denigrare a ONG-urilor din Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
mossad
ephraim halevy
black cube