FOTO&VIDEO Mezina de 23 de ani a lui Dan Voiculescu a intrat pe piața creditelor nebancare în asociere cu Dominic Bruynseels, fost CEO al BCR și First Bank

FOTO&VIDEO Mezina de 23 de ani a lui Dan Voiculescu a intrat pe piața creditelor nebancare în asociere cu Dominic Bruynseels, fost CEO al BCR și First Bank

Dan Voiculescu alături de familie. Sursă foto: danvoiculescu.net

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 nov 2022

Mai Mai Credit IFN SA, furnizor de credite nebancare înființat juridic în decembrie 2021 și înregistrat în Registrul General de profil al BNR în vara acestui an, și-a lansat oficial activitatea luna trecută, furnizând împrumuturi online persoanelor fizice. Dana Voiculescu, fiica cea mai mică (23 de ani) a omului de afaceri și politicianului Dan Voiculescu, a cărui familie deține trustul media Intact, controlează 99% din acțiunile companiei, potrivit termene.ro, restul fiind în posesia lui Dominic Bruynseels, fost CEO al BCR și First Bank, a cărui soție a candidat în 2019 la președinție cu susținerea Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal (PPUSL), urmașul Partidului Conservator, ulterior Umanist, înființat de Dan Voiculescu, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bruynseels se numără și printre administratorii Mai Mai Credit IFN SA, alături de fostul vicepreședinte și director adjunct al Piraeus Bank și First Bank Viorel Mischie și de Cătălin Vasile Pârvu, fost CEO și prim-vicepreședinte al Piraeus Bank.

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au cumpărat un nou avion

Director general al Mai Mai Credit este Dan Soare, fost șef pe marketing la diviziile românești ale Credit Agricole și Provident Financial.

″Ne-am propus să ducem experiența de aplicare pentru un credit într-o zonă familiară, solicitantul având minim de abilități necesare în cunoașterea și utilizarea smartphone-ului sau calculatorului. Atât produsul în sine, cât și aplicarea, acordarea și rambursarea sunt gândite pentru a fi intuitive și confortabile. Începem cu două produse de creditare, dintre cele mai solicitate de clienții români, și ne dorim să devenim în fiecare zi mai buni în acest domeniu, din punct de vedere al inovării, al accesibilității serviciilor cât și al experienței oferite clienților″, spune Dan Soare, într-un material promoțional recent.

Logo-ul MaiMaiCredit IFN SA. Sursă: Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci

Logo-ul MaiMaiCredit IFN SA. Sursă: Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci

Daniel Dines și Larry Gâdea, incluși de Forbes pe lista liderilor de companii care modelează “Viitorul Muncii”. “Pe lângă că e lider în automatizare, Dines este un cititor vorace de ficțiune, crede că roboții pot efectua sarcini plictisitoare\ CITEȘTE ȘI Daniel Dines și Larry Gâdea, incluși de Forbes pe lista liderilor de companii care modelează “Viitorul Muncii”. “Pe lângă că e lider în automatizare, Dines este un cititor vorace de ficțiune, crede că roboții pot efectua sarcini plictisitoare"

Astfel, Mai Mai Credit furnizează ca produse un credit de nevoi personale, cu sume de până la 10.000 lei, rambursabil în rate fixe și egale pe termene de maximum 60 de luni, precum și o linie de credit, cu sume până la 3.000 lei și termen unic de rambursare 60 de luni, care presupune plata lunară a unui minim de 5% din suma trasă din credit, plus dobânda aferentă perioadei de folosire dintre scadențe.

Din echipa de conducere a Mai Mai Credit mai fac parte Sorin Andrei (ca director adjunct de operațiuni), fost director general la BCR Chișinău și la fintech-ul Twispay, precum și ex-managing partner la brokerul de credite Credit Accept Solutions, alături de fostul șef pe riscuri, antifraudă și conformitate al BCR Toma Pinchis (pe poziția de director adjunct pentru administrarea riscurilor).

BCR, profit net în creștere cu peste o treime la 9 luni CITEȘTE ȘI BCR, profit net în creștere cu peste o treime la 9 luni

IFN-ul, înființat cu capital de pornire de 2,5 milioane lei, dublat ulterior la 5 milioane lei, își are sediul social în Iride Business Park din Pipera, unde se află și televiziunile Antena din trustul Intact.

Dana Voiculescu, mezina lui Dan Voiculescu, este acționară în total la un număr de 4 companii (din care la una indirect), toate înființate în ultimii doi ani, cu capital social însumat de peste 14 milioane lei în prezent, la 3 dintre ele fiind asociat majoritar sau unic. Ea mai are drept parteneri de afaceri membri ai familiei, ca și pe un fost director general al Companiei Naționale Poșta Română, precum și pe fiul unui fost primar de municipiu, potrivit datelor oficiale analizate de Profit.ro.

Gigantul fondurilor speculative Elliott avertizează că hiperinflația iminentă ar putea duce la un „colaps societal global” CITEȘTE ȘI Gigantul fondurilor speculative Elliott avertizează că hiperinflația iminentă ar putea duce la un „colaps societal global”

Cea mai veche este firma de consultanță Dynamic Business – Analysis&Consulting SRL, înființată în februarie 2020 și cu capital social de 5,51 milioane lei, majorat ulterior la aproape 6,5 milioane lei, la care Dana Voiculescu este asociat și administrator unic. Anul trecut, compania a avut pierderi de 486.000 lei, la venituri de circa 260.000 lei.

A urmat Fondul Emergent de Investiții SA, firmă cu profil tot de consultanță înființată în octombrie 2020. Principalii acționari sunt Dana Voiculescu și sora sa Corina Voiculescu, cu câte 30% din acțiuni, restul capitalului fiind în posesia Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și a Fundației Familia Voiculescu (câte 20%). Capitalul firmei, constituit prin aporturi în numerar ale acționarilor, este în prezent de 2,934 milioane lei.

VIDEO Cum arată lotul 4 al Autostrăzii A7 Buzău-Focșani. ONG: Minunea cocoșată de la Focșani prinde formă CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată lotul 4 al Autostrăzii A7 Buzău-Focșani. ONG: Minunea cocoșată de la Focșani prinde formă

Administrator și director general al Fondului Emergent de Investiții SA este Andrei Niță, absolvent în 2018 al universității City din Londra (iar în 2015 al Colegiului Național Mihai Viteazul din București). Acesta are și un master în tranzacționare de valori obținut în 2019 de la Bayes Business School tot din Londra și se prezintă în CV-ul public ca având experiență investițională pe piața financiară londoneză încă din perioada universitară.

În primul an complet de activitate, 2021, firma a avut pierderi de 219.000 lei, la venituri de circa 263.000 lei.

Cel mai recent, în februarie anul acesta, Dana Voiculescu a înființat firma de producție de energie electrică Parc Fotovoltaic Periș One SRL, deocamdată cu capital de doar 1.000 de lei. Ea controlează indirect 65% din companie, prin intermediul Dynamic Business – Analysis&Consulting SRL, restul părților sociale fiind în posesia lui Dan Mihai Toader (25%), care este și administrator al firmei energetice, precum și director la Dynamic Business – Analysis&Consulting SRL, Bogdan Valentin Panait și Gabriel Ștefan (câte 5%).

Enel și-a revizuit în scădere previziunile privind profitul net în 2022, din cauza performanțelor financiare sub așteptări din Italia CITEȘTE ȘI Enel și-a revizuit în scădere previziunile privind profitul net în 2022, din cauza performanțelor financiare sub așteptări din Italia

Bogdan Valentin Panait este asociat și administrator unic la firma Servicii Agricole Panait SRL din Periș, Ilfov.

Dan Mihai Toader este fostul director general al Companiei Naționale Poșta Română din perioada 2005-2009, condamnat definitiv în 2015 la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru acuzația de abuz în serviciu, într-un dosar DNA privind achiziționarea de produse informatice de către compania de stat la prețuri indicate că ar fi supraevaluate de 12 ori, cu prejudiciu de 6,5 milioane euro.

Importatorul german de gaze Uniper a raportat o pierdere netă record de 40 miliarde de euro, la nouă luni CITEȘTE ȘI Importatorul german de gaze Uniper a raportat o pierdere netă record de 40 miliarde de euro, la nouă luni

Toader, absolvent de Automatică și Calculatoare, a fost cel mai tânăr șef al Poștei Române, având mai puțin de 31 de ani la numirea în funcție. El a fost și membru al Consiliului de Administrație al asigurătorului Omniasig, iar anterior a mai lucrat ca manager de proiect la Silicon Graphic Romania, director comercial la Romania Data Systems, manager de proiect la Media Pro Group, director executiv la Direct Shop și director general la MBS Solutions.

Gabriel Ștefan este fiul fostului primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan. El este asociat în mai multe firme, deținând printre altele 80% din capitalului producătorului și furnizorului de energie electrică Stock Energy, care operează parcul fotovoltaic Cetate din județul Dolj, cu putere instalată de 4,2 MW.

Stripe, al doilea cel mai valoros unicorn american, prezent și în România, concediază. E-mail transmis angajaților: Ne confruntăm cu o inflație încăpățânată CITEȘTE ȘI Stripe, al doilea cel mai valoros unicorn american, prezent și în România, concediază. E-mail transmis angajaților: Ne confruntăm cu o inflație încăpățânată

În octombrie anul trecut, tatăl lui Gabriel Ștefan, Gheorghe Ștefan ″Pinalti″, a fost condamnat în primă instanță la 4 ani și 9 luni de închisoare cu acuzația de săvârșire a infracțiunilor de trafic de influență și spălarea banilor, într-un alt dosar privind fraudarea Companiei Naționale Poșta Română, în care Toader a fost achitat.

Dan Voiculescu, tatăl Danei Voiculescu, a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, din care a executat mai puțin de 3 ani, fiind eliberat condiționat în 2017.

Dana Voiculescu. Sursă foto: contul public Instagram

Dana Voiculescu. Sursă foto: contul public Instagram

viewscnt
Afla mai multe despre
dan voiculescu
dana voiculescu
fiica mica a lui dan voiculescu
trustul intact
afaceri familia voiculescu
gheorghe stefan pinalti
dan toader posta romana