Franklin Templeton a finalizat achiziția managerului de active Legg Mason, administrând active de 1,4 trilioane dolari

Franklin Templeton a finalizat achiziția managerului de active Legg Mason, administrând active de 1,4 trilioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2020

Compania americană Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a anunțat că a finalizat achiziția managerului de active Legg Mason Inc. și a managerilor săi de investiții specializate, iar organizația extinsă administrează acum active în valoare totală de 1,4 trilioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legg Mason a raportat un venit net de 49,4 milioane dolari în trimestrul încheiat la 30 iunie 2020 și avea active în administrare de 783,4 miliarde dolari.

Dolarul crește, după cea mai slabă evoluție lunară din ultimul deceniu. Investitorii au însă motive de îngrijorare din cauza dificultății politicienilor de a ajunge la un acord pentru susținerea celei mai mari economii a lumii CITEȘTE ȘI Dolarul crește, după cea mai slabă evoluție lunară din ultimul deceniu. Investitorii au însă motive de îngrijorare din cauza dificultății politicienilor de a ajunge la un acord pentru susținerea celei mai mari economii a lumii

”Franklin Resources Inc., organizație globală de management al investițiilor, cu filiale care operează sub denumirea Franklin Templeton, a finalizat achiziția Legg Mason Inc. și a managerilor săi de investiții specializate, anunțată anterior. Organizația extinsă consacră Franklin Templeton ca unul dintre cei mai mari manageri independenți de investiții globale specializate, administrând active (AUM) în valoare totală de 1,4 trilioane de dolari, arată un comunicat.

Achiziția întărește semnificativ prezența Franklin Templeton în zone geografice-cheie și creează o platformă de investiții extinsă, scrie News.ro.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm finalizarea achiziției Legg Mason, cea mai mare și semnificativă tranzacție din istoria Franklin Templeton. S-au întâmplat extrem de multe de când am făcut anunțul la jumătatea lunii februarie, dar rațiunile strategice pentru această asociere puternică nu au făcut decât să se întărească. Această achiziție deblochează o valoare substanțială și oportunități de creștere determinate de o scară mai largă, diversitate și echilibru privind strategiile de investiții, canalele de distribuție și zonele geografice”, a declarat Jenny Johnson, președinte și CEO al Franklin Templeton.

Tranzacția aduce, de asemenea, beneficii la nivel de leadership și consolidează veniturile fixe de bază, acțiunile și investițiile alternative, precum și extinde capacitățile firmei de a furniza soluții multi-active.

Franklin Templeton subliniază faptul că nu a planificat schimbări pentru strategiile de investiții diferențiate ale managerilor de investiții, care vor beneficia de infrastructura globală a Franklin Templeton și de investițiile continue în tehnologie și inovație.

„S-au depus multe eforturi pentru pregătirea acestei achiziții în ultimele cinci luni, toate în timpul unei pandemii fără precedent, cu aproape toți cei implicați lucrând de la distanță”, a adăugat Johnson.

Franklin Resources, Inc. este o organizație globală de management al investițiilor care operează împreună cu sucursalele sale sub denumirea Franklin Templeton. Cu angajați în peste 30 de țări, compania din California are peste 70 de ani de experiență în investiții și administra active în valoare de aproximativ 1,4 trilioane de dolari la 30 iunie 2020 (pe baza facturii pro forma pentru achiziția Legg Mason, Inc.).

Franklin Templeton a deschis un birou în București în mai 2010, cu o echipă de 30 de angajați, incluzând 5 specialiști locali în investiții sprijiniți de cei peste 40 de manageri de portofolii și analiști din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

viewscnt
Afla mai multe despre
franklin templeton
legg mason inc