Franța devine, în premieră, principala destinație europeană pentru noile investiții străine

Franța devine, în premieră, principala destinație europeană pentru noile investiții străine
scris 28 mai 2020

Franța a depășit pentru prima dată Marea Britanie și Germania ca principala destinație pentru investițiile internaționale în Europa, arată un studiu publicat joi de firma de consultanță EY, deși numărul proiectelor ar putea fi revizuite pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Numărul proiector de investiții străine în Franța a crescut anul trecut cu 17%, la 1.197, în timp ce în Marea Britanie s-a înregistrat un avans de 5% (1.109 proiecte) iar în Germania a fost o creștere zero, fiind tot 971 de proiecte, la fel ca în 2018, conform consultanților de la EY.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat o nouă investiție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat o nouă investiție

Două treimi din liderii de afaceri intervievați de EY la finalul lunii aprilie se așteaptă să-și revizuiască planurile de investiții în Franța și 15% se așteaptă să le amână pentru 2021. Niciunul nu se așteaptă să le anuleze sau să le majoreze, scrie Agerpres.

Președintele Emmanuel Macron a atenuat reglementările în privința angajărilor și concedierilor, pentru a stimula investițiile și a face economia franceză mai atractivă pentru investitori.

Dar mișcările violente de protest din 2018 și 2019 împotriva reformelor sale, apoi grevele din transporturi de la finalul anului trecut și începutul acestui an, din cauza modificării sistemului de pensii, au redus entuziasmul investitorilor străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
investitii