Global Trade Center, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari, își ridică încasările în România. Proiecte pregătite pentru piața locală

Global Trade Center, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari, își ridică încasările în România. Proiecte pregătite pentru piața locală

City Gate

scris 6 sep 2018

Dezvoltatorul imobiliar Global Trade Center (GTC), cu sediul central în Polonia, proprietarul mai multor proiecte de birouri din București, printre care complexul City Gate din Piața Presei, a înregistrat venituri din chirii de 8,6 milioane de euro în România, în creștere cu 12% față de perioada similară a anului trecut.

Veniturile din România reprezintă 11% din încasările raportate de GTC la nivel de grup, în valoare de 77,14 milioane de euro.

Portofoliul GTC în România include clădirile de birouri City Gate din Piața Presei, Cascade Office Building, Premium Plaza și Premium Point Plaza, cu o suprafață totală de 67.000 metri pătrați și o valoare de piață de 195,7 milioane de euro, la finalul lunii iunie. Cel mai valoros activ al companiei este proiectul City Gate, de 48.000 metri pătrați, unde au sediul Rompetrol, Microsoft, E.On sau Telekom, acesta fiind evaluat la 147 milioane de euro.

EXCLUSIV Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, semnează a doua achiziție din România în acest an, tranzacție de 21 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, semnează a doua achiziție din România în acest an, tranzacție de 21 milioane euro

Clădirile de birouri, localizate toate în centrul Bucureștiului, au un grad de ocupare de 98%, comparativ cu 97% în primul semestru din 2017.

GTC mai deține un teren în zona Expoziției, pe care intenționează să dezvolte proiectul de birouri City Rose Garden.

De asemenea, GTC a scos la vânzare o parte din terenul de 12,3 hectare pe care îl deține în zona Petricani din Capitală, unde voia să construiască un centru comercial.

EXCLUSIV După Adidas, și H&M vrea să plece din Centrul Vechi. Magazinul deschis în 2013 va fi primul închis în România de retailerul suedez CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După Adidas, și H&M vrea să plece din Centrul Vechi. Magazinul deschis în 2013 va fi primul închis în România de retailerul suedez

Global Trade Center, listat la Bursa din Varșovia, este unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari de pe piața locală. GTC a dezvoltat în România o rețea de centre comerciale în provincie, dar toate au fost vândute în pierdere. GTC a mai dezvoltat și două ansambluri rezidențiale, FeliCity și Rose Garden, ambele în București. Proiectul Felicity a fost preluat de o subsidiară a Unicredit Bank, care a șters astfel datoria GTC .

Compania activează în Polonia, Serbia, Ungaria, Romania, Bulgaria și Croația.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gtc
venituri
city gate