Grevă a angajaților din Administrația Străzilor, după ce conducerea a decis să închirieze echipamentele către alte instituții din subordinea Primăriei Capitalei. "Directorul ne-a spus că poate închiria. Cu alte cuvinte, ne dă afară"

Grevă a angajaților din Administrația Străzilor, după ce conducerea a decis să închirieze echipamentele către alte instituții din subordinea Primăriei Capitalei. "Directorul ne-a spus că poate închiria. Cu alte cuvinte, ne dă afară"
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2018

Angajații Administrației Străzilor au intrat într-o grevă spontană marți, oprind lucrul pentru două ore, după ce conducerea acesteia a decis să închirieze echipamentele și toate utilajele altor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, atunci când acestea au nevoie, așa cum arată și un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Sindicaliștii din Administrația Străzilor se plâng că, în acest fel, ei rămân practic fără obiectul muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am intrat în grevă spontană, am oprit lucrul timp de două ore. Suntem revoltați din cauza punctului 73 de pe ordinea de zi a ședinței CGMB, cel care prevedere închirierea echipamentelor noastre de către companiile municipale. Am discutat cu domnul director Bogdan Tîrlea, care practic ne-a spus că el este șeful și el poate hotărî ca aceste echipamente să fie închiriate. Cu alte cuvinte, ne dă afară. Oricum, cred că până la sfârșitul anului ne mai ține”, a declarat pentru News.ro vicepreședintele Federației sindicatelor din Administrației Publică Locală și președinte al sindicatului din Administrația Străzilor, Dan Georgescu.

El a explicat că este foarte probabil ca până la finalul anului să fie obligați să își dea demisia toți angajații din Administrația Străzilor, iar apoi să se angajeze la compania municipală care va prelua serviciul public pe care îl desfășoară acum Administrația Străzilor. Chiar și așa, spune el, nu doar că vor sta trei luni în perioada de probă, deci postul nu este asigurat, dar își vor pierde și toate drepturile pe care angajații le au acum.

„Aceste companii municipale trebuie să apară, în septembrie, cu echipamente și utilaje pentru a încheia contracte. Trebuie să demonstreze că au echipamente, altfel nu pot obține contracte”, a spus Dan Georgescu.

Sindicalistul a precizat că a încercat de mai multe ori să discute cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, însă „nu se poate ajunge la ea”, în timp ce viceprimarul Aurelian Bădulescu le-a oferit sindicaliștilor doar răspunsuri evazive pe această temă.

„Am discutat și cu city managerul Capitalei (Sorin Chiriță, n.r.), care ne-a chemat la discuții. Din discuția cu el a reieșit că ce vor ei să facă vor duce la finalizare”, a adăugat Dan Georgescu.

El a spus că au făcut cerere pentru a participa la ședința CGMB de joi, când se va dezbate proiectul de hotărâre referitor la închirierea utilajelor care aparțin Administrației Străzilor, și pentru a lua cuvântul în ședință pe acest proiect.

Georgescu a subliniat că sindicaliștii nu vor renunța la proteste și vor apela inclusiv la grevă generală, dacă va fi cazul.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București se află un proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor de închiriere a unor bunuri aparținând Administrației Străzilor. Documentul prevede că echipamentele și utilajele folosite de angajați vor puttea fi închiriate, la nevoie, de către alte instituții din subordinea municipalității.

„Instituția deține în patrimoniu o gamă largă de autovvehicule, utilaje și dispozitive necesare desfășurării activităților specifice administrării și întreținerii patrimoniului public și privat al municipiului București, conform atribuțiilor deținute, și pe care intenționează să le și închirieze, la necesitate, către entitățile subordonate Municipiului București sau la care Municipiul București este acționar majoritar. (...) Acestea se vor închiria fără deservent și fără carburant”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Pe lista echipamentelor pe care Administrația Străzilor vrea să le închirize se află generatoare de curent, aparate de curățat, mașini, freze, sisteme de topit zăpada, autoutilitare, autospeciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
strazi
greva